Nieuws | Hans van Breukelen reikt de schaal uit bij landskampioenschap PSV

Nieuws | Hans van Breukelen reikt de schaal uit bij landskampioenschap PSV
2 min
PSV1

Als PSV kampioen wordt, reikt Hans van Breukelen de schaal uit. Die schone taak heeft PSV haar voormalig doelman en oud-lid van de Raad van Commissarissen toebedeeld. De 73-voudig international noemt het ‘een grote eer’ dat hij PSV officieel tot landskampioen mag kronen.

Voor het zover is, moet PSV nog minimaal één punt verzamelen. Dat kan op z’n vroegst in het thuisduel met Sparta Rotterdam op zondag 5 mei. Als de formatie van Hoofdcoach Peter Bosz dan gelijkspeelt of wint, is het niet afhankelijk van andere uitslagen en wordt de schaal direct na afloop uitgereikt. 

“Ik vind het een grote eer dat ik de schaal mag uitreiken”, vertelt Van Breukelen. “Ik heb dit seizoen ontzettend genoten van het goede voetbal dat het team van Peter Bosz heeft laten zien. Dat maakt het extra speciaal dat ik de trofee mag overhandigen.”

Staat van dienst
Hans van Breukelen werd met PSV zes keer landskampioen van Nederland. Daarnaast won hij de Europa Cup I, drie TOTO KNVB Bekers en twee keer de Johan Cruijff Schaal. In totaal speelde hij 393 wedstrijden namens PSV, waarvan 309 in de Eredivisie. Na zijn keeperscarrière was hij twee periodes lid van de Raad van Commissarissen.