Nati en Miller nieuwe aanwinsten PSV Vrouwen

Nati en Miller nieuwe aanwinsten PSV Vrouwen
2 min

Sofia Nati en Cassie Miller zijn de nieuwe versterkingen voor PSV Vrouwen. Nati, Grieks international, komt over van MSV Duisburg en tekent voor een half seizoen met een optie voor nog één jaar. De Amerikaanse Keepster Miller verliet Florida State University voor PSV en tekent voor anderhalf seizoen. Beiden werden vrijdagmiddag gepresenteerd bij PSV.

‘De tegenstander moet bang zijn van mij’
De 22-jarige Miller is na Kim DeCesare en Sam Witteman de derde Amerikaanse speelster binnen de selectie van coach Nebosja Vuckovic. Miller is nu twee weken in Nederland en ze heeft het uitstekend naar haar zin. ‘’Ik hou van reizen en van het ontdekken van een andere cultuur. Spelen in Europa is een goede stap in mijn carrière. Het is een echte uitdaging voor me. Mijn ploeggenoten hebben me goed ontvangen. PSV is een zeer professionele organisatie en ik voel me hier al thuis. Ik ben gekomen om prijzen te pakken. Als keeper wil ik de tegenstander angst inboezemen’’, aldus Miller.

Sofia Nati zet haar handtekening onder een contract bij PSV | © PSV Media Sofia Nati zet haar handtekening onder een contract bij PSV | © PSV Media

Sterke indruk
Nati maakte bij haar presentatie meteen indruk met technische hoogstandjes op het veld, waar ze de bal hooghield. De 24-jarige middenvelder was ook meteen belangrijk in de oefenwedstrijden van PSV. In twee duels scoorde Nati drie doelpunten. ‘’Het is erg speciaal om hier te zijn. PSV is een grote naam in Europa. Ik kan mezelf omschrijven als een echte spelmaker. Ik ben doelgericht en probeer zoveel mogelijk goals te maken. Ik train veel op trucjes, vrije trappen en strafschoppen. Ik heb er zin in’’, aldus Nati.

Cassie Miller krijgt uit handen van Peter Fossen haar eerste PSV-shirt | © PSV Media Cassie Miller krijgt uit handen van Peter Fossen haar eerste PSV-shirt | © PSV Media