Narsingh schiet PSV in oefenduel langs KRC Genk

PSV heeft donderdagmiddag op De Herdgang een besloten oefenduel tegen KRC Genk gewonnen. Dankzij twee treffers van Luciano Narsingh werd het 2-0 tegen de club uit de hoogste Belgische afdeling.

Doelpunt Narsingh
Omdat veel spelers op pad zijn met hun nationale selecties gaf coach Phillip Cocu enkele talenten van Jong PSV de gelegenheid om zich te tonen. Na een voorzichtige start van beide kanten brak PSV in de 25e minuut de wedstrijd open. Eerst schoot Florian Jozefzoon op doel, maar zonder succes. Nog geen minuut later stoomde Jordy de Wijs op aan de linkerkant en schonk een grote kans aan Luciano Narsingh, maar meer dan een corner leverde het niet op. Die corner werd door Jetro Willems voorgeslingerd en leek door Daniël Schwaab binnengewerkt te worden. Luciano Narsingh raakte de bal echter nog aan en tekende voor de 1-0 ruststand.

Narsingh benut strafschop
In de tweede helft werd het opnieuw een tactisch steekspel waarin weinig werd weggegeven. Pereiro had het veld verlaten voor Sven Blummel waardoor het spelsysteem wat wijzigde. PSV kreeg in dat systeem nog een aantal aardige schietkansen, vooral via Philippe Rommens, Florian Jozefzoon en Simon Poulsen, maar die leidden niet tot goals. De wedstrijd leek in 1-0 te eindigen, totdat Albert Gudmundsson, die tien minuten voor tijd opnieuw was ingebracht, in de slotminuut uit balans werd gebracht in het strafschopgebied van Genk. Luciano Narsingh benutte de toegekende strafschop koelbloedig: 2-0.

Opstelling PSV: Pasveer (’46 Jurjus); Willems (’60 Alberto), De Wijs (’60 Kardes), Isimat (’46 Van Bruggen), Van Vlerken (’46 Abels); Rommens (’80 Gudmundsson) Schwaab, Gudmundsson (’46 Poulsen); Pereiro (’46 Blummel), Jozefzoon, Narsingh.