Napraten over een teleurstellende zondag

Napraten over een teleurstellende zondag
3 min

Op meerdere vlakken was 26 januari een dag om snel te vergeten. De media spreken er uitgebreid over. Een samenvatting van de teneur.

Jansma: Je jaagt goede mensen weg
Supporters hebben na de 1-1 gelijkspel tegen FC Twente hun onvrede richting de directie kenbaar gemaakt. Een klein groepje fans bestormde de hoofdingang na afloop van die wedstrijd. De Mobiele Eenheid heeft uiteindelijk ingegrepen en er zijn vijf mensen aangehouden. “Je kan het oneens zijn met het beleid, je kunt het oneens zijn met het voetbal. Maar als je dit gaat doen dan jaag je goede en minder goede mensen je club uit. Dat dreigt te kunnen ontstaan”, zegt Kees Jansma bij Studio Voetbal zondagavond na de wedstrijd tegen FC Twente. Trainer Ernest Faber sluit zich daarbij aan. “Als er bedreigingen ontstaan, dan gaat dat het veel te ver. Dan zijn het geen supporters van de club”, zegt Faber.

‘PSV schiet niets op met wegsturen directie’
Niet alleen onder de supporters wordt de directie ter discussie gesteld. Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad analyseert de situatie. “De directie is medeverantwoordelijk voor de huidige situatie bij PSV. De raad van commissarissen zal zich daarover later moeten buigen en eventuele consequenties moeten bekijken. Maar op korte termijn schiet de club niets op met het wegsturen van de directie”, aldus Elfrink.

Transferperikelen rond Bergwijn
Het is inmiddels geen verrassing meer dat Steven Bergwijn aast op een transfer. “Hij was met zijn gedachte bij een transfer. Dan moet je doorschakelen en verder gaan met de spelers die je wel tot je beschikking hebt”, zei Faber na afloop van de wedstrijd. Echter zijn de onderhandelingen volgens Jansma stop gezet door de directie van PSV. “De directie heeft duidelijk gemaakt dat Bergwijn niet mag gaan. Uiteindelijk zijn ze toch gegaan”, zegt Jansma bij Studio Voetbal. Bergwijn reageerde zelf via zijn Instagrampagina op de situatie: “Ik heb nooit geweigerd om voor PSV te spelen. De club zit in mijn hart. Ik heb Faber inderdaad gebeld en alles is volgens plan gegaan.”

‘Hij weg, ik ook weg’
Volgens Hugo Borst heeft het mogelijke vertrek van Bergwijn ook te maken met het ontslag van Mark van Bommel. Dit laat hij in een column voor het Algemeen Dagblad weten. ‘Ze dachten bij PSV verlost te zijn van Mark van Bommel, maar het tegendeel is waar’, schrijft hij. Bergwijn zou volgens Borst close zijn met Van Bommel. ‘Daardoor ligt het mogelijke vertrek van de aanvaller in het verlengde van het ontslag van de trainer’, zegt Borst.

PSV toont belangstelling voor Van Aanholt
Volgens verschillende media zou PSV in Patrick van Aanholt zijn nieuwe linksback zien. Hij staat momenteel onder contract bij Crystal Palace. De 29-jarige verdediger speelde tussen 2005 en 2007 ook al bij PSV. Hij was destijds actief in de jeugdopleiding in Eindhoven en verkaste daarna naar Chelsea.

Denzel Dumfries en Patrick van Aanholt bij Oranje Denzel Dumfries en Patrick van Aanholt bij Oranje