Moreno viert Sinterklaas, Twijfels van Gerbrands

Moreno viert Sinterklaas, Twijfels van Gerbrands
3 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. Op maandag en donderdag lees je de berichten die je niet wilt missen.

Sinterklaas in huize Moreno
In het magazine Elfvoetbal van deze maand staat een groot interview met Héctor Moreno. Zo vertelt Moreno over zijn aanpassing aan Nederland en dat hij tegenwoordig Sinterklaas viert. Maar ook dat hij zich zorgen maakt om de Amerikaanse president Trump, die een muur wil bouwen tussen Moreno’s geboorteland en de Verenigde Staten.

Kort nadat Trump was verkozen, speelde Mexico in en tegen de Verenigde Staten. Het voelde raar, zegt Moreno. “Maar die wedstrijd was echt geweldig. Voorafgaand aan de wedstrijd maakten we een groepsfoto met de Amerikaanse ploeg. Om en om, zij aan zij. Daarmee lieten we zien dat niets ons scheidt. Geen muur, niets.”  

Gerbrands: ‘Ik had ook mijn twijfels’
Het nieuwe boek van Toon Gerbrands, Mijn Stijl, onderscheidt zich van Gerbrands’ eerdere boeken omdat hij nu op een leeftijd is dat hij zijn twijfels kan uiten, vertelt hij tegenover Sport Knowhow XL. “Nu ben ik op een leeftijd dat ik het allemaal wel eens op kon schrijven: dat ik ook mijn twijfels heb gehad; dat ik ook wel eens eenzaam ben geweest; dat ik ook wel eens met geluk heb gewonnen; dat het leven niet alleen positief is.” Lees het hele interview hier op de website van Sport Knowhow XL.

Het ‘chapsel’ van Piroe
Het jeugdmagazine PANNA! spreekt met PSV-talent Joël Piroe, over zijn ‘chapsel’, wat hij leert van Ruud van Nistelrooy en zijn keuze voor PSV. “Bij PSV is alles net wat beter geregeld dan bij N.E.C. en Feyenoord. De velden, de hesjes, de hartslagmeters: alles is net wat professioneler”, zegt de zeventienjarige Wijchenaar.

'De velden, de hesjes, de hartslagmeters,
bij PSV is alles net wat professioneler'

Vluchteling integreert door straatvoetbal
Rimon Sto streek als vluchteling uit Irak neer in Veldhoven en speelt nu al jaren in een PSV-shirt voor het Eindhovense straatvoetbalteam in de Dutch Street Cup, een competitie voor sociaal kwetsbaren. Het straatvoetbal hielp hem met zijn integratie, hij leerde er Nederlands spreken en omgaan met de regels. Tegenwoordig heeft hij een paspoort, een baan en al drie jaar een Nederlandse vriendin. Lees op Blendle het hele verhaal met Sto.

Zo vader, zo zoon
Een voetballer wiens zoon later ook prof wordt, wil nog weleens voorkomen. Maar in het Eindhovens Dagblad staat deze keer een ander vader en zoon-verhaal: dat van PSV-fysiotherapeut Cees van der Linden. Zijn zoon Tom is ook fysio in het betaald voetbal, bij FC Oss. Lees hier het hele verhaal met Cees en Tom van der Linden.