Michelle Hendriks stopt met topsport

Michelle Hendriks stopt met topsport
2 min

Middenvelder Michelle Hendriks (22 jaar) heeft kenbaar gemaakt te stoppen met voetballen op het hoogste niveau. De speelster zet een punt achter haar carrière vanwege langdurig blessureleed.

Blessureleed
Hendriks kent een voetbalcarrière die geteisterd werd door blessureleed waarbij met name de knie een kwetsuur vormde. De bedreven middenvelder uit Geffen speelde sinds 2014-2015 voor PSV Vrouwen en doorliep als jeugdinternational de nationale teams van Oranje O15 tot en met O19. In november 2016 ontving Hendriks als 19-jarige een uitnodiging voor de OranjeLeeuwinnen. Later dat seizoen liep ze een zware knieblessure op die haar tot op heden aan de kant heeft gehouden. Desondanks kon de talentvolle speelster in april 2017 een tweejarig contract bij PSV tekenen.

Maatschappelijke carrière
Omdat de blessure dusdanig veel hinder oplevert heeft Hendriks in overleg met PSV de keuze gemaakt om te stoppen met topsport. De rasechte PSV’er blijft behouden voor de club en richt zich vanaf heden op een maatschappelijke carrière binnen PSV. De speelster kwam in de vijf seizoenen bij PSV Vrouwen uiteindelijk tot 37 duels waarin ze zeven keer scoorde.