Michal Sadílek: ‘Als ik kan kijk ik elke wedstrijd’

Michal Sadílek: ‘Als ik kan kijk ik elke wedstrijd’
2 min
PSV1

Michal Sadílek heeft het naar zijn zin bij het Tsjechische Slovan Liberec. Bij de club uit zijn thuisland maakt Sadílek minuten als verdedigende middenvelder, zijn vertrouwede positie. Inmiddels kijkt hij ook weer naar volgend jaar: ‘Ik wil vechten voor mijn plek bij PSV’, zegt hij in de studio-uitzending van PSV TV.

Genieten
Sadílek, die op zijn zestiende bij PSV kwam spelen, oogt trots tijdens het interview. “Ik geniet van het voetbal hier. Ik speel wekelijks op mijn favoriete positie”, vertelt de 21-jarige Sadílek die bij PSV ook op de linksbackpositie werd opgesteld. Dat was echter niet de reden van zijn tijdelijke vertrek: “Ik had het gevoel dat ik dit jaar niet veel zou gaan spelen. Dus om minuten te maken ging ik kijken naar een andere club.”

Vechten
Als Sadílek volgend seizoen terugkeert op De Herdgang, wil hij zich richten op een rol als verdedigende middenvelder. “Daar ga ik voor vechten”, aldus de Tsjech. Daarnaast is hij ook op nationaal gebied ambitieus. “In maart hebben we het Europees kampioenschap onder 21 en in de zomer is er het grote EK. Het is mijn droom om daar voor Tsjechië uit te komen.”

Contact
De huurdeal moest afgelopen zomer snel worden beklonken. De aanbieding kwam op de laatste dag van de transferperiode. “De trainer nam contact met me op en de volgende dag was ik al in Tsjechië.” Ondanks dat Sadílek dit jaar niet in het rood-wit speelt is hij nog altijd erg betrokken bij PSV. “Als ik kan kijk ik elke wedstrijd en ik heb nog altijd contact met de jongens.”