Mediaoverzicht | Speculeren over selectiesamenstelling

Mediaoverzicht | Speculeren over selectiesamenstelling
4 min

Omdat de samenleving gedomineerd wordt door de gevolgen van het coronavirus, staat het voetbal voorlopig even stil. PSV is echter altijd onderwerp van gesprek. Blijf op de hoogte van het clubnieuws in deze aangepaste PSV in the Picture.

Terugblikken op de Europa Cup-winst van 1988
Exact 32 jaar geleden won PSV de Europa Cup voor het eerst in de clubhistorie. In de finale werd Benfica na strafschoppen verslagen. Doelman Hans van Breukelen maakte zich onsterfelijk door de beslissende pingel te stoppen. Uiteraard is het nu een mooi moment om extra terug te blikken op de enige toernooiwinst op het allerhoogste podium in Europa.

Het elftal dat in 1988 de Europa Cup 1 won Het elftal dat in 1988 de Europa Cup 1 won

Van Breukelen schiet te hulp
De doelman die een belangrijke bijdrage leverde aan de Europa Cup-winst, schiet PSV nu opnieuw te hulp. Hans van Breukelen belt namelijk met seizoenkaarthouders om hen te bedanken dat ze geen compensatie hoefden voor gemiste thuiswedstrijden. Dat deed Van Breukelen samen met onder anderen Berry van Aerle, Theo Lucius en Ruud van Nistelrooy.

PSV-twitteraar Garrincha gaat scouten
Bij een groot aantal supporters staat Jarno Waebeke (34) uit Terneuzen bekend als scherpe Twitteraar. Hij liet door de jaren heen zien over inhoudelijke kennis te beschikken. Met zijn analyses bouwde hij aan een groot aantal volgers. Zelf haalde hij het profvoetbal niet, maar hij heeft wel een langdurige carrière in het amateurvoetbal achter de rug. Waebeke meldde via zijn succesvolle Twitter-account dat hij gaat video-scouten voor PSV.

‘Grootste PSV-kenner’ woont in Elfstedenstad Dokkum
Door middel van een online-quiz ging PSV-fan Mark Vermeulen virtueel op zoek naar de grootste PSV-kenner. Ondanks de deelname van verschillende in de ‘PSV-gemeenschap’ bekende Twitteraars, ging de 20-jarige Simon van der Goot uit Dokkum met de winst aan de haal. “Mijn vader is rond 1978 supporter van het gouden PSV van die tijd geworden, dus ik heb sindsdien wel wat meegekregen”, zo verklaarde hij zijn knappe overwinning.

Speculeren met clubwatcher Rik Elfrink
In Peesjevee Podcast worden de actualiteiten besproken. Presentator Lennart Timmermans en journalist Guus Peters hebben deze keer PSV-watcher Rik Elfrink te gast. Hier wordt onder meer de salarisverlaging van spelers besproken. “Dat spelers wat moeten inleveren zal onvermijdelijk zijn”, zegt Elfrink. “Er zit echter vals sentiment in de discussie. Alsof spelers er veel aan kunnen doen dat zij goed verdienen”, aldus Elfrink. Het kan oplopen tot tonnen aan euro’s die de spelers moeten inleveren”, reageert Peters.

Ook wordt er besproken hoe het elftal van komend seizoen eruit gaat zien. Een (mogelijk) vertrek van Kosta Mitroglou, Ibrahim Afellay en Denzel Dumfries komt aan bod. Daartegenover staat de terugkeer van onder anderen Jeroen Zoet, die volgens Elfrink wel op het lijstje staat bij buitenlandse clubs. Verder lijkt de gespeculeerde ruildeal tussen Dumfries en Ricardo Rodriguez volgens Elfrink niet aan de orde. “Het salaris van Rodriguez lijkt een struikelblok. PSV moet bezuinigen”, zegt de clubwatcher. “Daarbij lijkt Dumfries tevreden in Eindhoven.”

Denzel Dumfries op het trainingsveld Denzel Dumfries op het trainingsveld

De verdere invulling van de selectie voor komend seizoen wordt volgens Elfrink ‘een lastig verhaal’. “De transfermarkt ligt op z’n gat”, zegt Elfrink. “Jaarlijks moet er een winst worden gehaald op de transfermarkt. De transfer van Steven Bergwijn is daarin wel belangrijk geweest. PSV heeft zeker spelers met potentie aan boord, maar de vraag is of de club deze spelers kan behouden en wat er mogelijk nog bij kan komen.”