Malen op jacht naar 50e competitietreffer: Alles over PSV - Heracles Almelo

Malen op jacht naar 50e competitietreffer: Alles over PSV - Heracles Almelo
3 min
PSV1

Wekelijks zoekt Gracenote alles uit over de wedstrijden die PSV speelt. Zondag neemt PSV het thuis op tegen Heracles dat in goede vorm verkeerd. Eerder dit seizoen eindigde de heenwedstrijd in een gelijkspel (1-1).

Meer dan honderd
De laatste keer dat PSV in twee opeenvolgende duels niet van Heracles wist te winnen was in het seizoen 1962-1963. Van de voorgaande veertig duels tegen Heracles verloor PSV er slechts twee (W31-G7-V2). De laatste en enige keer dat PSV thuis verloor was in 1964. Gerrit Pesman tekende toen voor de enige goal. PSV is een van de enige drie clubs die (meer dan) honderd competitietreffers tegen de Almeloërs wist te maken. Philipp Max scoorde de honderdste goal.

Philips Stadion
PSV wist van de laatste vier wedstrijden er slechts één te winnen. Dat gebeurde uit tegen Fortuna Sittard (3-1). De andere drie wedstrijden waren tegen AZ (2-0), Ajax (1-1) en Feyenoord (1-1). Van de laatste acht won PSV er drie (3W-3G-2V). Het Philips Stadion is echter nog altijd een onneembare vesting. In de laatste 73 thuisduels verloor PSV alleen tweemaal van AZ.

Rai Vloet
Heracles staat op een negende plek en is goed in vorm. Dat is mede dankzij een oude bekende van PSV, want Rai Vloet doorliep de gehele jeugdopleiding. Hij speelde, tussen 2013 en 2016, negen Eredivisiewedstrijden in het rood-wit zonder daarin te scoren. Voor Jong PSV maakte hij zestien goals in 53 wedstrijden in de Eerste Divisie. Dit seizoen was hij al dertien keer trefzeker. Mocht hij zondag weer scoren dan doet hij dat voor de vijfde wedstrijd op rij.

Bekerfinale
Negen jaar geleden speelde PSV de KNVB Bekerfinale tegen Heracles. PSV won op 8 april 2012 met 3-0 na goals van Ola Toivonen, Jeremain Lens en Dries Mertens. Het doelpunt van Mertens kwam hem duur te staan. Hij verloor gedeeltes van beide voortanden, maar had aan het einde van de wedstrijd alsnog een brede glimlach op zijn gezicht.

Malen op zoek naar vijftigste competitietreffer
Donyell Malen kan zondag zijn vijftigste competitietreffer maken. Daarvoor moet hij nog één keer scoren. 36 keer was hij al trefzeker in de Eredivisie en dertien keer in de Eerste Divisie. PSV verloor nog nooit een wedstrijd waarin Malen trefzeker was. Aanvoerder Denzel Dumfries mist bij een gele kaart de volgende wedstrijd.