Maak kennis met Thorgan | ‘Het is een prachtige, ambitieuze club’

Maak kennis met Thorgan | ‘Het is een prachtige, ambitieuze club’
2 min
PSV1

Thorgan Hazard zette dinsdagavond zijn handtekening onder een contract dat hem tot einde seizoen speler van PSV maakt. De Belgisch international ziet PSV als de juiste club om minuten te maken en mee te strijden op drie fronten. Hij is enthousiast over het totaalplaatje dat PSV hem te bieden heeft en kijkt ernaar uit om de club te leren kennen.

Voor Thorgan was deadline day een hectische dag met weinig slaap . “Ik ben heel blij om hier te zijn. De eerste indruk is goed en PSV heeft een heel mooi shirt”, vertelt de Belg die al snel een topper te wachten staat. “Zondag is er meteen de wedstrijd tegen Feyenoord, dus dat is een mooie binnenkomer. Ik kijk er naar uit om meteen resultaat te halen.” 


Strijden op drie fronten

De 29-jarige aanvaller wordt voor een half jaar gehuurd van Borussia Dortmund. “Ik wilde naar deze prachtige, ambitieuze club, waar ze willen presteren op drie fronten.” Thorgan herinnert zich het bezoek aan het Philips Stadion in 2013 nog goed. “Toen speelde ik met Zulte Waregem tegen PSV in de voorronde van de Champions League. Dat was toen een hele grote wedstrijd voor ons. We hadden geen schijn van kans tegen PSV. De sfeer was die avond was ook écht fantastisch.” 

Vol vertrouwen
De Belg begint met het volste vertrouwen aan zijn PSV-tijdperk. “Iedereen is heel gastvrij. Ik hoop dat op het veld te kunnen belonen.” Volgens Thorgan kan hij met zijn intelligentie veel toevoegen aan de selectie. “Ik zie mezelf als een slimme speler die op veel posities uit de voeten kan. Ik wil het team helpen om de doelstellingen te behalen.” Met een grote glimlach op zijn gezicht sluit hij het interview af. “Ik hoop nog steeds zo te lachen aan het einde van het seizoen!”