Maak kennis met Fabio | ‘Jong talent krijgt de kans bij PSV’

Maak kennis met Fabio | ‘Jong talent krijgt de kans bij PSV’
2 min
PSV1

Fábio Silva mag zich sinds vandaag officieel een PSV’er noemen. De Portugese jeugdinternational ziet het als de juiste stap in deze fase van zijn carrière. Hij is enthousiast over het feit dat jong talent de kans krijgt bij PSV en kijkt ernaar uit te leren van Ruud van Nistelrooij.

Dit weekend zat Fabio al op de tribune bij de wedstrijd tegen Vitesse. “Het was een ongelooflijke atmosfeer. De fans zijn geweldig en iedereen heeft me goed ontvangen. Ik ben blij om hier te zijn”, vertelt de Portugees die vol ambitie zit. “PSV is een van de grootste clubs van Nederland. Ik wil kampioen worden en ga er alles aan doen om PSV te helpen.” 


Leren van Van Nistelrooij

De 20-jarige spits wordt voor een half jaar gehuurd van Wolverhampton Wanderers FC. Hij maakt bewust de keuze voor PSV. “Er waren meerdere geïnteresseerden, maar hier krijgt jong talent de kans. Daarnaast kan ik hier met een van de beste spitsen ooit werken. Ik kijk er naar uit veel te leren van Ruud van Nistelrooij.” De Hoofdcoach van PSV speelde in het verleden tegen de vader van Fabio en kwam toen tot scoren. “Dat is dan weer minder mooi”, grapt hij. 

Power in de ploeg 
Fabio beschrijft zichzelf als een energieke speler die meer kan dan alleen scoren. “Ik hou ervan de bal te hebben en breng een stukje power in de ploeg. Natuurlijk ben ik er om te scoren en assists te geven. Dat is het belangrijkste aspect van voetbal, maar ik kan meer.” Fabio staat ondertussen te popelen om te beginnen. “Ik wil zo snel mogelijk meetrainen en minuten gaan maken.”