Leemans vervangt Hendrix bij Jong Oranje

Leemans vervangt Hendrix bij Jong Oranje
2 min

Clint Leemans is woensdag door bondscoach Remy Reijnierse opgeroepen voor Jong Oranje als vervanger van Jorrit Hendrix, die zich had afgemeld. Jong Oranje speelt maandag om 21.00 uur in Sedan tegen Jong Frankrijk.

Lichte buikspierklachten
Hendrix meldde zich woensdag bij Reijnierse af vanwege lichte buikspierklachten. Als vervanger voor de middenvelder koos de bondscoach voor Jong PSV’er Leemans, die tevens aanvoerder is van de PSV-beloften. De 19-jarige Leemans voegt zich voor het eerst bij de selectie van Nederland O21.

Leemans positief verrast
In eerste instantie zat Leemans bij de voorselectie, maar voor de definitieve selectie viel hij af. Dat hij nu alsnog bij Jong Oranje zit, kwam voor hem als een mooie verrassing. “Normaal gesproken wordt er voor een speler uit de Eredivisie gekozen, ik ben positief verrast. Het is een mooie uitdaging om me bij Jong Oranje te laten zien. Ik ben hier echt blij mee”, aldus Leemans, die zich net als de rest van de selectie donderdag moet melden in Maastricht. Daar bereidt de groep van Reijnierse zich een aantal dagen voor op de wedstrijd, waarna het team op de wedstrijddag met de bus richting Noord-Frankrijk vertrekt voor de oefeninterland in Sedan.