Leemans met Jong Oranje naar Frankrijk

Leemans met Jong Oranje naar Frankrijk
2 min

Jong Oranje speelt maandagavond om 21.00 uur in Sedan een oefenwedstrijd tegen Jong Frankrijk. Jong PSV’er Clint Leemans behoort voor het eerst tot de selectie van bondscoach Remy Reijnierse en kan dus zijn debuut gaan maken voor Jong Oranje.

Vervanger van Hendrix
Jorrit Hendrix was in eerste instantie door bondscoach Remy Reijnierse als enige PSV’er geselecteerd voor het oefenduel van Jong Oranje. Leemans zat bij de voorselectie, maar haalde de definitieve selectie niet. Hendrix meldde zich vorige week echter af met lichte buikspierklachten, waardoor Leemans alsnog werd opgeroepen door Reijnierse. De aanvoerder van Jong PSV was positief verrast en wilde de uitdaging in Frankrijk dolgraag aangaan, zo liet hij weten in een reactie.

Geen EK
Jong Oranje was de afgelopen anderhalf jaar bezig met de kwalificatie voor het EK 2015 in Tsjechië, maar is daar komende zomer niet actief. Mede door een stroeve start van de kwalificatiereeks werd Jong Oranje tweede achter Jong Slowakije. In de daaropvolgende play-offs was Portugal twee maal te sterk (0-2 en 5-4), waardoor Jong Oranje zich niet plaatste voor het EK. De laatste wedstrijd die de ploeg van Reijnierse speelde was in november tegen Jong Duitsland. Die oefenwedstrijd ging met 3-1 verloren.

De selectie
Bondscoach Reijnierse heeft de volgende spelers tot zijn beschikking voor de oefenwedstrijd tegen de Fransen: Yassin Ayoub (FC Utrecht), Sven van Beek (Feyenoord), Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Anwar El Ghazi (Ajax), Maarten de Fockert (sc Heerenveen), Jeff Hardeveld (FC Utrecht), Mickey van der Hart (Go Ahead Eagles), Vincent Janssen (Almere City FC), Rick Karsdorp (Feyenoord), Ricardo Kishna (Ajax), Terence Kongolo (Feyenoord), Clint Leemans (PSV), Queensy Menig (Ajax), Joris van Overeem (FC Dordrecht), Sean Klaiber (FC Dordrecht), Kenny Tete (Ajax), Tonny Vilhena (Feyenoord) en Lucas Woudenberg (Feyenoord).