Landskampioen | 25e landstitel is voor veel spelers het eerste kampioenschap

Landskampioen | 25e landstitel is voor veel spelers het eerste kampioenschap
5 min
PSV1

Voor de een is de 25e landstitel van PSV zijn eerste, voor de ander is kampioen worden bijna 'normaal'. Lees hier hoe vaak de spelers van PSV kampioen werden.

Walter Benítez

Voor Walter Benítez (31) is het zijn eerste kampioenschap. Daar staan twee Johan Cruijff Schalen en één TOTO KNVB Beker tegenover. De sluitpost haalt dit seizoen ook een recordaantal clean sheets ( vooralsnog 18).

Joël Drommel

Joël Drommel (27) viert zijn tweede kampioenschap. Met FC Twente werd hij namelijk eerste in de Keuken Kampioen Divisie. Het is dus wel zijn eerste landstitel op het hoogste niveau.

Boy Waterman

De man met de meeste ervaring in de huidige PSV-selectie is ongetwijfeld Boy Waterman. De 40-jarige doelman pakt in zijn tweede termijn bij zijn vijfde kampioenschap. Met APOEL Nicosia werd hij vier keer kampioen van Cyprus.

Niek Schiks

Niek Schiks (20) is bezig aan zijn eerste seizoen bij de A-selectie. De 25e landstitel van PSV geldt als zijn eerste kampioenschap.

Shurandy Sambo

Voor rechtervleugelverdediger en voormalig PSV Academy-speler Shurandy Sambo (22) is het ook zijn eerste kampioenschap op het hoogste niveau.

Jordan Teze

De 25e landstitel van PSV is het eerste kampioenschap voor Jordan Teze (24) en daarmee is zijn jongensboek compleet. De verdediger begon in 2007 aan PSV Academy en maakte in 2018 zijn debuut voor de hoofdmacht.

Armando Obispo

Voor Armando Obispo is het zijn tweede kampioenschap. De speler uit PSV Academy was namelijk onderdeel van het team dat in 2017-2018 landskampioen werd.

André Ramalho

Voor André (32) is het zijn zevende kampioenschap. De Braziliaanse verdediger pakte bij Red Bull Salzburg al zes landstitels en is nu voor het eerst kampioen van Nederland.

Armel Bella-Kotchap

Armel pakt met PSV zijn tweede kampioenschap, maar eerste op het hoogste niveau. In 2021 won hij met VfL Bochum de Bundesliga 2.

Sergiño Dest

De 23-jarige Sergiño Dest completeert met zijn eerste kampioenschap een hattrick. Met FC Barcelona won hij de Copa Del Rey en met Ajax de Johan Cruijff Schaal.

Mauro Júnior

Mauro JR (25) is een van de langszittende PSV'ers. De Braziliaan begon in 2017 aan PSV Academy en pakt nu zijn tweede kampioenschap.

Olivier Boscagli

Olivier Boscagli (26) pakt zijn eerste kampioenschap. De Monegask heeft daarme nu zes Nederlandse prijzen gepakt: TOTO KNVB (2x) en Johan Cruijff Schaal (3x).

Patrick van Aanholt

Patrick van Aanholt (33) werd in 2010 met Chelsea kampioen van de Premier League. Veertien jaar later pakt de verdediger zijn tweede kampioenschap.

Malik Tillman

Ook Malik Tillman (21) pakt zijn tweede kampioenschap. De Amerikaans international won met Bayern München de Bundesliga en daarnaast ook de UEFA Champions League en de Duitse Super Cup.

Guus Til

Guus Til (26) heeft met PSV nu alle Nederlandse prijzen gepakt. Voor de aanvallende middenvelder is het zijn eerste kampioenschap.

Jerdy Schouten

Voor de 27-jarige Jerdy Schouten is het niet alleen zijn eerste kampioenschap, maar ook zijn allereerste hoofdprijs. De middenvelder speelde nog voor Bologna FC toen PSV in augustus de Johan Cruijff Schaal won.

Joey Veerman

Joey Veerman (25) heeft nu alle Nederlandse hoofdprijzen gewonnen. Eerder won hij twee keer de Johan Cruijff Schaal en twee keer de TOTO KNVB Beker. Het is zijn eerste kampioenschap.

Isaac Babadi

Voor Isaac Babadi (19) is het een seizoen van mijlpalen. Hij maakte zijn debuut voor de hoofdmacht, won zijn eerste Johan Cruijff Schaal, speelde zijn eerste duel in de UEFA Champions League en won zijn eerste kampioenschap.

Tygo Land

In zijn eerste seizoen op het hoogste niveau doet Tygo Land (18) gelijk goede zaken. Waar sommige spelers jaren moeten wachten, pakt de middenvelder gelijk zijn eerste kampioenschap.

Ismael Saibari

De zoveelste Academy-speler in de hoofdmacht van PSV. Ismael Saibari (23) completeert met zijn eerste kampioenschap een soort treble. In juli won hij de Africa Cup U23, in augustus de Johan Cruijff Schaal en nu dus de Eredivisie.

Richard Ledezma

Ook Richard Ledezma (23) heeft nu alle Nederlandse hoofdprijzen gepakt. De 25e landstitel geldt als zijn eerste kampioenschap.

Noa Lang

Voor de 24-jarige Noa Lang is kampioen worden eerder regel dan uitzondering. De landstitel met PSV is zijn vijfde kampioenschap. Eerder werd hij met Ajax, Jong Ajax, en Club Brugge (2x) kampioen.

Luuk de Jong

Terug als nooit tevoren: Luuk de Jong (33). De ware leider van dit PSV telt zijn vijfde kampioenschap. Vier keer won hij de Eredivisie met PSV en eenmaal met FC Twente.

Johan Bakayoko

Johan Bakayoko (21) zal het seizoen 2023-2024 nog lang heugen. De vleugelaanvaller uit PSV Academy was voor het eerst een seizoen lang onbetwist basisspeler, maakt vast deel uit van de Rode Duivels en won zijn eerste kampioenschap.

Ricardo Pepi

Ricardo Pepi heeft voor een 21-jarige al een behoorlijke prijzenkast, maar een landstitel pakte hij nog niet. In zijn eerste seizoen met PSV wint hij dus gelijk zijn eerste kampioenschap.

Hirving Lozano

Hirving Lozano (28) is voor het tweede seizoen op rij landskampioen, want vorig jaar werd de Mexicaanse vleugelaanvaller kampioen van Italië. In 2017-2018 won hij al eens de Eredivisie. Dit is dus zijn derde kampioenschap.