Kennismaking | Benitez kiest voor PSV: ‘Een club met een grote historie’

Kennismaking | Benitez kiest voor PSV: ‘Een club met een grote historie’
2 min
PSV1

Walter Benitez zette dinsdagochtend zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2025 doelman van PSV maakt. De 29-jarige Zuid-Amerikaan was de afgelopen vijf seizoenen een vaste waarde onder de lat bij OGC Nice en beschikte bij de nummer vijf van de Franse competitie over een aflopend contract. In juni viel zijn keuze op PSV. “Dit is een club met een grote historie.”

Nieuw hoofdstuk  
Na 187 wedstrijden voor OGC Nice breekt er deze zomer een nieuw hoofdstuk aan voor Walter Benitez. De 1.91 meter lange doelman stond vanaf het seizoen 2016-2017 onder contract in het zuiden van Frankrijk. Hij werd opgeleid door Quilmes Atlético Club in Argentinië en speelde drie jeugdinterlands voor Argentinië. “Na zes seizoenen in Frankrijk was ik toe aan verandering”, reageert Benitez op zijn overstap naar Eindhoven. “Ik heb een uitstekend gevoel aan het contact met PSV overgehouden en mijn beeld over de club werd bevestigd toen ik hier dit weekend arriveerde. Dit is een club met een grote historie en het complex ziet er waanzinnig mooi uit.”

Ambitie  
“De ambitie van PSV spreekt me enorm aan”, vervolgt Benitez. “PSV speelt om alle prijzen en naar zo’n uitdaging was ik op zoek. Ik wil alles uit mezelf en het team halen, iedere training en wedstrijd opnieuw. Dat mogen de mensen ook van mij verwachten. Ik heb al veel berichten van supporters ontvangen en ben daar erg dankbaar voor. Ik kijk uit naar dit avontuur.”

Statistieken 2021-2022
Benitez, die op 19 januari 1993 werd geboren in General San Martín miste vorig seizoen slechts één wedstrijd. Hij keepte 37 wedstrijden voor Nice en kreeg daarin slechts 35 doelpunten tegen. Nice had samen met kampioen PSG afgelopen seizoen de minst gepasseerde verdediging van de Ligue 1 (36 tegengoals in totaal). Benitez hield 14 keer zijn doel schoon. De Argentijn beschikt ook over de Franse nationaliteit en was meermaals aanvoerder bij Nice. 

PSV1