Jong PSV speelt inhaalwedstrijd tegen TOP Oss

Jong

Met opnieuw een hoop spelers uit de Onder 18 speelt Jong PSV vanavond de inhaalwedstrijd tegen TOP Oss. Dat affiche kon anderhalve week geleden niet doorgaan na besmettingen in de selectie. Jong PSV krijgt vanavond op PSV Campus De Herdgang de kans op revanche van de heenwedstrijd.

Selectie
Naast de jongens die vorige week vrijdag al van de partij waren, sluiten vanavond ook Isaac Babadi, Jamal Gonzaga en doelman Kjell Peersman aan bij de selectie. Daarmee komt het totaal op 21 spelers, waarvan er negen uit PSV onder 18 komen. Voor een aantal weer de kans om, net zoals Ilyas Bougafer vorige week deed, hun debuut te maken.

Heenwedstrijd
Op 11 december van 2020 wist Jong PSV uit in Oss niet te winnen. Fodé Fofana kon nog voor de openingsgoal tekenen, maar daarna kreeg Jong er in korte tijd twee tegen. Vlak na rust liep TOP Oss verder uit na een benutte strafschop. Kristófer Kristinsson scoorde in de 80e minuut nog de aansluitingstreffer, maar het mocht niet baten. Jong PSV verloor met 3-2. Vanavond dus de kans op revanche. Bij een overwinning gaat het op de ranglijst over TOP Oss heen, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Debuutgoal
Afgelopen vrijdag deelde Jong PSV nog de punten met Telstar nadat Emmanuel Matuta in de 90e minuut de 2-2 binnenschoot. Het was notabene de eerste goal van Matuta in het betaald voetbal. Jong PSV staat daarmee op een derde plaats in de vierde periode. Alleen bij een overwinning met drie goals verschil kan het een plekje stijgen. Wel staat het nog altijd eerste van alle belofteteams, én dat met een wedstrijd minder.