Jong PSV met Ernest Faber en O18-spelers naar Telstar

Jong

Met een bijzonder samengesteld elftal reist Jong PSV vanavond af naar IJmuiden voor de wedstrijd tegen Telstar. Doordat er een aantal spelers en stafleden besmet waren geraakt met covid-19 ging de wedstrijd van afgelopen maandag niet door. Nog altijd ontbreken er een aantal namen en dus is het team versterkt met oude en bekende namen.

Selectie
Trainer Peter Uneken en assistent-trainer Edwin de Wijs worden vervangen door Ernest Faber en Jurgen Dirkx. Ook de spelersgroep wordt aangevuld. Vanuit PSV onder 18 sluiten de volgende spelers aan: Livano Comenencia, Ilyas Bougafer, Koen Jansen, Mylian Jimenez, Mohamed Nassoh en Emmanuel van de Blaak. Die laatste haakt voor het eerst aan bij Jong PSV en kan zodoende zijn debuut maken in het betaald voetbal. Kyan van Dorp en Mark Spenkelink zijn de twee sluitposten bij de selectie.

Thuiswedstrijd
Jong PSV verloor zijn laatste wedstrijd met 2-0 van De Graafschap en dus zal het vanavond een goed resultaat willen boeken voor de strijd om de vierde periodetitel. Had kan daarvoor vertrouwen halen uit de thuiswedstrijd van 2 oktober 2020. Na een doelpuntloze eerste helft scoorde Nigel Thomas de openingstreffer in de 57e minuut. Kristófer Kristinsson scoorde een paar minuten later en Djenairo Daniels bepaalde uiteindelijk de einstand met een derde goal.

Vierde Periode
In de strijd om de vierde periode staat Jong PSV op een derde plaats achter Go Ahead Eagles en SC Cambuur. Het heeft door de afgelaste wedstrijd van maandag wel een wedstrijd minder gespeeld. Bij een overwinning of een gelijkspel in IJmuiden klimt het naar een tweede plek. Aanstaande maandag wordt de wedstrijd tegen TOP Oss ingehaald.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en is via het schakelkanaal te volgen op ESPN 1.