Joëlle Smits voelt zich goed in Eindhoven, Locadia in Duitsland

Joëlle Smits voelt zich goed in Eindhoven, Locadia in Duitsland
4 min

De volgende wedstrijd op het programma van PSV is het uitduel met Sparta Rotterdam aanstaande zaterdag. Na een week om snel te vergeten moet PSV zich nu op dit duel voorbereiden. We zetten de belangrijkste berichten over de club voor je op een rijtje.

Hoe je profvoetballer wordt
Deze maand is het boek “Hoe je profvoetballer wordt” verschenen. Sportpsychologen Jeroen Otten en Ivo Spanjersberg spraken 76 (oud-)profvoetballers, jeugdtrainers en deskundigen om deze vraag te beantwoorden. In het boek komen een groot aantal oud-PSV’ers en stafleden aan het woord. Onder andere Toon Gerbrands, Gerald Vanenburg, Boudewijn Zenden, Joshua Brenet, Clint Leemans en nog veel andere bekenden van PSV geven hun visie op de kwestie. Het boek is te bestellen via bol.com.

Joëlle Smits: ‘Ik voel me hier helemaal thuis’
Joëlle Smits is op dit moment de vrouw in vorm bij PSV Vrouwen. Met tien doelpunten in zes wedstrijden is ze momenteel topscorer van de Eredivisie Vrouwen. De 19-jarige spits uit Den Bosch geeft een uitgebreid interview over haar carrière in het Brabants Dagblad. “Ik ben hier ontzettend goed ontvangen en voel me al helemaal thuis”, zegt de speelster. Op de basisschool begon haar liefde voor voetbal: “Als meisje van zes zag ik de jongens in de pauze voetballen. Toen wist ik: dit wil ik ook. Ik heb het toen meteen tegen mijn ouders gezegd. Niet veel later was ik lid van OJC Rosmalen.”

Locadia: ‘De kampioenschappen met PSV waren onvergetelijk’
Na acht jaar bij PSV vertrok Jürgen Locadia in 2018 naar het Engelse Brighton & Hove Albion voor een avontuur in de Premier League. Op dit moment speelt de spits op huurbasis voor 1899 Hoffenheim. Afgelopen weekend maakte bemachtigde hij een basisplaats en maakte hij zijn eerste goal voor de Duitse ploeg. “De laatste maanden heb ik bij trainingen keihard gewerkt om weer een kans te krijgen en onze trainer heeft dat gezien en beloond. Daar ben ik hem dankbaar voor en dan is het mooi om dit te kunnen doen.” zegt Locadia in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Aan PSV heeft de aanvaller nog warme herinneringen: “De kampioenschappen met PSV waren natuurlijk onvergetelijke momenten en soms schiet ook nog wel eens die Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid door mijn hoofd.”

Ihattaren ontwikkelt zich snel
PSV kende een domper tegen AZ afgelopen weekend. Niet alleen vanwege de uitslag maar ook vanwege het ontbreken van een groot aantal spelers. Zo zag ook clubwatcher Reon Boeringa van Voetbal International. Volgens hem is vooral de afwezigheid van Mohamed Ihattaren een groot gemis. “Dat is de man die de openingen verzorgt, de kansen creeëert en iemand die van een zesje een acht kan maken”, zegt de journalist. “Het zegt wel iets over Ihattaren hoe snel hij is opgekomen door de rangen van PSV. Hij is heel snel belangrijk geworden.”

‘Puzzelen en scherven rapen’
Yvonne van Beek en Rik Elfrink bespreken de stand van zaken bij PSV in de serie “Clubwatchers”. Ondanks dat PSV in een mindere fase zit verwacht Elfrink dat de ploeg zich bij Sparta kan herpakken: “PSV heeft gewoon een goede selectie. Deze week is het een kwestie van puzzelen, scherven rapen en toch weer doorgaan. Je moet Sparta ook niet groter maken dan het is.” Bekijk hier de hele aflevering.