Interview Boscagli: ‘Wij willen dit toernooi als eerste team winnen’

Interview Boscagli: ‘Wij willen dit toernooi als eerste team winnen’
3 min
PSV1

Olivier Boscagli speelde afgelopen weekend zijn honderdste duel voor PSV. De Franse verdediger kijkt aan de vooravond van de Europese ontmoeting met FC Kopenhagen vol verwachting uit naar een mooie Europese avond in het Philips Stadion. “We hebben een hoop fanatieke fans. Zij geven ons tijdens Europese wedstrijden telkens het laatste zetje.”

Loting
Voor Boscagli maakt het niet uit welke tegenstander er uit de koker komt rollen. “Als je dit toernooi wil winnen, moet je van iedere tegenstander kunnen winnen. Het maakt in dat opzicht niet heel veel uit tegen wie we loten. Ik denk dat we tevreden kunnen zijn met deze tegenstander. We verwachten een zware en fysieke wedstrijd. Dat zijn Europese wedstrijden eigenlijk altijd wel. Als we ons eigen spel op de mat leggen, ben ik ervan overtuigd dat we gaan winnen.”

Nieuwe regel
“Voor mij maakt het geen verschil of we beginnen met een thuis- of uitwedstrijd”, vertelt Boscagli. “Nu uitdoelpunten niet meer dubbel tellen, maakt het in mijn ogen niet meer veel uit met welke van de twee wedstrijden je start. Wel kijk ik het meest uit naar de thuiswedstrijd. We kunnen dan voor het oog van onze eigen fans laten zien wat we in huis hebben. De doelstelling is duidelijk. Alleen de winst telt voor ons als team.”

Conference League
De Fransman vertoont zijn kunsten het liefst op het hoogste Europese niveau. Maar de Conference League bevalt tot nu toe beter dan verwacht. “We hebben dit Europese seizoen al een hoop mooie dingen laten zien. Natuurlijk is het balen dat we niet meer in de Champions League of Europa League spelen, maar we mogen blij zijn dat we nog Europees actief zijn. De Conference League is een mooi toernooi. We willen graag het eerste team in de geschiedenis worden dat het toernooi wint. Dan staan we voor altijd in de geschiedenisboeken.”

Fans
“Europese avonden in Eindhoven zijn altijd heel speciaal”, blikt de linkspoot terug op eerdere Europese wedstrijden in een kolkend Philips Stadion. “Zo zal ik de thuiswedstrijd tegen Benfica niet snel vergeten. Er waren ontzettend veel fans in en rondom het stadion. Ik hoop dat het stadion tegen FC Kopenhagen weer zo vol zit. De steun van de twaalfde man helpt ons enorm. Dat hebben we iedere wedstrijd nodig. De fans laten zien dat ze altijd achter ons staan. Dat kan ons ook deze keer weer helpen de wedstrijd te winnen.”

Steun ons in het Philips Stadion
Steun jij PSV dondergavond in het Philips Stadion? Per Club Card kun je vier tickets voor het duel bestellen. Je bent er al bij vanaf 25 euro. Klik op onderstaande button om naar onze ticketpagina te gaan en selecteer je plaats.

Steun PSV