Interlandperiode | Twaalf PSV’ers sluiten aan bij vertegenwoordigen elftallen

Interlandperiode | Twaalf PSV’ers sluiten aan bij vertegenwoordigen elftallen
2 min
PSV1

De komende twee weken wordt er niet in clubverband gevoetbald. Desondanks komen er twaalf PSV’ers op verschillende continenten in actie. Twee spelers van de A-selectie zijn opgeroepen voor Oranje, terwijl de CONCACAF Nations League wordt verrijkt met vier PSV'ers.

Oranje
Bondscoach Ronald Koeman heeft voor Joey Veerman en Jerdy Schouten een plek in de definitieve selectie van Oranje gereserveerd. Dat betekent dat de twee middenvelders van PSV het gedurende de interlandperiode opnemen tegen Schotland en Duitsland. De Schotten zijn op 22 maart de tegenstander in de Johan Cruijff ArenA. Het Deutsche Bank Park vormt vier dagen later het decor voor de uitwedstrijd tegen Die Mannschaft.

CONCACAF Nations League
Vier spelers uit de A-selectie reizen af naar Amerika om daar minimaal één duel te spelen in de CONCACAF Nations League. Het toernooi bevindt zich in de halve finale en daarbij neemt de Verenigde Staten het op tegen Jamaica. Mexico moet langs Panama om een plek in de finale van het prestigieuze toernooi te bereiken. Sergiño Dest, Malik Tillman en Ricardo Pepi hebben een oproep van bondscoach Gregg Berhalter ontvangen. Hirving Lozano is geselecteerd voor El Tricolor.

België en Argentinië
De Rode Duivels komen ook in actie op een internationaal podium. Zij neemt het op tegen Ierland en Engeland. Domenico Todesco, hoofdverantwoordelijke van het Belgische nationale team, doet wederom beroept op Johan Bakayoko.

Voor Walter Benítez is het vier op een rij. De Argentijnse goalie is namelijk voor de vierde keer achtereenvolgend opgeroepen voor de selectie van bondscoach Lionel Scaloni. De wereldkampioen werkt gedurende de interlandperiode twee oefeninterlands af en daarbij treffen zij El Salvador en Costa Rica als opponenten.

Jeugdinternationals
Isaac Babadi komt uit voor Oranje O19. Hij speelt met ploeggenoot Tygo Land en Jong PSV-spelers Emmanuel van de Blaak en Roy Steur drie kwalificatieduels voor het EK. Leeftijdsgenoten uit Litouwen en Frankrijk komen naar Nederland voor het groepsduel, terwijl op 26 maart België O19 gastheer is van een onderlinge ontmoeting. De aan Almere City verhuurde Jason van Duiven is eveneens onderdeel van Oranje O19.