Interlandperiode | Shurandy Sambo alsnog opgeroepen voor Jong Oranje

Interlandperiode | Shurandy Sambo alsnog opgeroepen voor Jong Oranje
2 min
PSV1

Shurandy Sambo gaat naar het EK Onder 21 in Georgië. De rechtsback die dit jaar verhuurd werd aan Sparta Rotterdam, vervangt de geblesseerde Sepp van den Berg. Woensdag 21 juni begint de poulefase van Jong Oranje met een duel tegen Jong België, waar Yorbe Vertessen deel van uitmaakt.

De 21-jarige rechtsback vliegt vanavond nog naar Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. De overige opponenten in de poulefase zijn Jong Portugal - waar Fábio Silva voor uitkomt - en het gastland zelf. Op 25 maart van dit jaar maakte Shurandy al zijn debuut voor Jong Oranje. Dat deed hij in het 3-0 gewonnen oefenduel tegen Noorwegen.

Verhuurperiode

Shurandy doorliep sinds 2009 alle jeugdelftallen van PSV. In 2021 maakte hij zijn debuut voor de hoofdmacht, maar door een langdurige blessure kwam hij het seizoen erop niet in actie. Afgelopen zomer besloot de clubleiding hem voor een jaar te verhuren aan Sparta Rotterdam. Shurandy kwam, in een voor de Zuid-Hollanders zeer geslaagd seizoen, in totaal 36 keer in actie. Daarin kwam hij twee keer tot scoren en gaf hij één keer de eindpass.