Innovatie | PSV langer door met ontwikkelaar trainingssystemen Embedded Fitness

Innovatie | PSV langer door met ontwikkelaar trainingssystemen Embedded Fitness
2 min
Jeugd

PSV gaat haar samenwerking met Embedded Fitness uitbreiden. Vanaf heden worden relevante interactieve trainingstools op PSV Academy gezamenlijk (door)ontwikkeld.

Momenteel maakt PSV al gebruik van de SmartClips. Een interactief trainingssysteem met LED-lampen, bewegingssensoren en interactieve nodes, die Embedded Fitness mede op basis van de gebruikservaringen van PSV heeft ontwikkeld. “De Smartclips bieden een buitengewone flexibiliteit in gebruik, waardoor het scala aan trainingsmogelijkheden breed is. Deze flexibiliteit vertaalt zich voor PSV in diverse voordelen. De SmartClips kunnen worden aangepast aan de specifieke trainingsbehoeften van individuele spelers en teams”, vertelt Jesse Dercksen, Lead Performance Behaviour op PSV Academy.

Extra dimensie
Of het nu gaat om het trainen en bijhouden van reactiesnelheid, besluitvorming of visuele verwerking, de SmartClips kunnen worden geconfigureerd om te voldoen aan de specifieke doelen van PSV. “Hiermee zijn wij, met behulp van de Smartclips, in staat om een extra dimensie aan onze trainings- en testomgeving toe te voegen, waardoor we nog gerichter individueel maatwerk kunnen leveren. Daarnaast zijn de SmartClips zeer gebruiksvriendelijk, wat de toepassing in de dynamische voetbalwereld vergemakkelijkt.”

Optimaliseren voor het individu
Carla Scholten, directrice van Embedded Fitness, licht het product verder toe. “De SmartClips zijn draagbaar en kunnen gemakkelijk worden meegenomen naar verschillende trainingslocaties, zowel indoor als op het voetbalveld. Middels real-time feedback zijn de trainingsresultaten van spelers inzichtelijk voor zowel trainers als spelers. Dit stelt PSV in staat om de training indien nodig aan te passen en te optimaliseren voor het individu.”

Door de vernieuwde samenwerking met Embedded Fitness treed de ontwikkelaar ook toe tot de Projectgroep Voetbalcognitie. Samen met andere partijen uit voornamelijk de Brainport regio bundelt PSV de krachten om zo meer kennis te vergaren over het brein en de beïnvloeding ervan. Door de toetreding van Embedded Fitness wordt het netwerk verder versterkt, waar ook andere partijen van mee zullen profiteren.

PSV ziet mogelijkheden om de Smartclips nog verder te configureren voor specifieke trainingsdoeleinden en gelooft dat Embedded Fitness aan deze behoefte kan voldoen. De club kijkt ernaar uit om samen verder te innoveren in interactieve trainingstools en daarmee de PSV Academy naar een nog hoger niveau te tillen.