Innovatie | MatchWornShirt kiest PSV voor lancering Fabricks

Innovatie | MatchWornShirt kiest PSV voor lancering Fabricks
2 min
PSV1

MatchWornShirt gaat de shirts van PSV 1 voorzien van een innovatieve digitale primeur in de wereld van collectibles en sportmemorabilia. Het bedrijf werkt samen met PSV voor de testfase van speciale NFC-chips, die de shirts authenticeert en valideert. Fabricks, het nieuwe zusterbedrijf van MatchWornShirt, neemt daarnaast data op over de speler, de wedstrijd waarin het shirt is gedragen en de koper.

PSV werkt al jaren samen met MatchWornShirt, dat wedstrijdshirts van profvoetballers veilt. De club speelt sinds het thuisduel met Vitesse (13 april) voor het eerst met de speciale chips op haar shirts. Verzamelaars zijn door de digitale certificering volledig verzekerd van een origineel en uniek exemplaar, dat makkelijk te onderscheiden is van namaak. De chips zijn voorzien van allerlei data die toegankelijk is via de NFC-lezer op iedere mobiele telefoon. Hiermee krijgt het product een extra dimensie, waarmee de vraag van verzamelaars wordt beantwoord.

Innovatieve waarden
MatchWornShirt heeft naast AS Roma, Paris Saint-Germain en Club Brugge, bewust voor PSV gekozen voor de lancering van Fabricks. “Het innovatieve karakter van het product past enorm bij PSV, dat altijd streeft naar vooruitgang”, vertelt Tijmen Zonderwijk van MatchWornShirt. “Daarnaast vertegenwoordigt PSV de innovatieve Brainportregio, waar de chips haar oorsprong vinden. Het product is namelijk ontwikkeld in samenwerking met chipfabrikant NXP uit Eindhoven.” 

Ook Commercieel Directeur Frans Janssen ziet overeenkomsten tussen Fabricks, MatchWornShirt en PSV. “Het zijn bedrijven met innovatieve waarden. Het is daarom geen verrassing dat we samenwerken en dat de volgende stap een vernieuwend product betreft. Een product dat haar oorsprong vindt in deze regio. Ik ben trots dat we elkaar daarin hebben gevonden.”  

De chips, die voorafgaand aan elk duel door de materiaalman worden aangebracht, zijn uitsluitend onderdeel van de door PSV-spelers gedragen wedstrijdshirts. Deze worden na afloop geveild door MatchWornShirt. Shirts in de FANstore bevatten geen chips.

https://twitter.com/PSVBusiness/status/1782680992714563606