‘Ik heb altijd het geloof gehad ver te kunnen komen’

‘Ik heb altijd het geloof gehad ver te kunnen komen’
3 min

PSV Seizoen Club Cardhouders ontvangen één dezer dagen het nieuwe PSV Magazine. Daarin vertelt Angeliño over zijn eerste jaar in het shirt van PSV.

Voorpublicatie 
Of hij had verwacht dat zijn ontwikkeling zo hard zou gaan? Angeliño, 22 jaar pas, krabt een keer aan zijn kale hoofd. “Ik heb altijd het geloof gehad dat ik ver zou kunnen komen. Maar ik heb de afgelopen jaren grote stappen gezet”, beaamt de Spanjaard tussen twee trainingen door op De Herdgang. “Van NAC Breda naar PSV, van de Eredivisie naar de Champions League en dan ben ik ook nog international van Jong Spanje geworden. Ik moet toegeven, als je dat een jaar geleden tegen me had gezegd had ik niet alles geloofd. Wel dat ik het zou kunnen bereiken, maar niet dat het daadwerkelijk en zo snel zou gaan. De droom om voor Jong Spanje te voetballen had ik zelfs al opgegeven. Ik ben ontzettend dankbaar dat het toch nog zover is gekomen.”

….Coach Pep Guardiola erkent de kwaliteiten van Angeliño, die hij eerder al toevoegde aan de eerste selectie, maar verzekert hem ook dat de kans op veel speeltijd in de top van Engeland klein is. En dus heeft Angeliño drie opties. Leren van de vedetten die hij op iedere training op zich af ziet stormen, kiezen voor zijn favoriete leefwijze in Spanje (daarover later meer) of voor zijn carrière. “Om mijn kwaliteiten te laten zien wist ik dat ik in een competitie moest spelen waar ik ook in aanvallend opzicht mijn stempel kon drukken. NAC en de Eredivisie boden me de kans om echt iets van mijn carrière te maken. Ik heb er alles aan gedaan om daar te slagen, want ik wist dat het vanaf die zomer volledig aan mij zou zijn”, legt Angeliño uit.

En verder 
Veel meer lees je in het nieuwe PSV Magazine. Naast Angeliño is er daarin veel aandacht voor de opmars van PSV Vrouwen, neemt Mike van de Meulenhof fans mee naar zijn herinneringen aan Heurelho Gomes en vertelt Pablo Rosario over zijn spectaculaire ontwikkeling dit seizoen. Ook is er aandacht voor de bijzondere mijlpalen van Luuk de Jong en Mohamed Ihattaren.