Héctor Moreno heeft ondernemersbloed

Héctor Moreno heeft ondernemersbloed
3 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

Hiddink belangrijk voor Gomes
Guus Hiddink is de belangrijkste persoon in de carrière van Heurelho Gomes, zegt de voormalig PSV-doelman op de website van zijn huidige club Watford. “In mijn tijd bij PSV gaf hij me de kans om in Europa te spelen en ik heb belangrijke dingen van hem geleerd.” In hetzelfde gesprek, waarin Gomes tien random vragen uit een hoed pakt en die beantwoordt, vertelt de keeper dat oud-PSV’er Nordin Amrabat de grootste practical joker uit zijn team is. “Hij heeft me elke keer weer”, zegt Gomes. 

Lammers en Geel: PSV’ers in Amsterdam
Acteurs Frank Lammers en Cees Geel zijn echte PSV-fans. Dat is niet altijd even makkelijk als je in Amsterdam woont, zeggen zij in Helden Magazine. “Ik heb geen hekel aan Ajax of Feyenoord, maar PSV is sympathieker, dynamischer”, legt Geel uit. “En ja, als PSV’er word ik in Amsterdam weleens in een hoekje gedrukt en dan moet ik me wel laten horen. Meestal beginnen Amsterdammers tegen mij, zeker in de jaren dat ze onder Frank de Boer een paar keer kampioen werden. Nou, dan moet ik wel een paar grappen terugsturen en dat gaat makkelijker als ik wat argumenten in handen heb.” Lees het hele interview met Lammers en Geel hier op Blendle.

Ondernemerskoppel Moreno
In het magazine Life After Football staat zowel een interview met Héctor Moreno als zijn vrouw Irene. Héctor vertelt daarin onder meer over zijn carrière naast het voetbal. Met zijn bedrijf HyperIce is hij bezig met innovatieve sportaccessoires. “In de toekomst zou ik graag nog meer ondernemen. Ik wil het maximale rendement halen uit investeringen die ik doe”, vertelt de verdediger. “Momenteel heb ik dus een bedrijfje in sportaccessoires. Ik kreeg een kans en ben erin gestapt. Voetbal blijft mijn eerste prioriteit. Maar als ik iets kan doen ter voorbereiding op het leven daarna, zie ik dat als een mooie kans en een verstandige keuze. Het is fijn om je te blijven ontwikkelen.”

De vrouw van Héctor, Irene Moreno, is misschien wel nog ondernemender. Mede daardoor kwamen de twee elkaar tegen, via het luxe reisbureau van Irene. Tegenwoordig doet ze wat rustiger aan, al kan ze nooit helemaal zonder het ondernemen. “Ik heb ondernemerschap gestudeerd en daarnaast veel cursussen gedaan. Als kind leerde ik al onderhandelen. Het maakte mij trots als ik iets voor elkaar kreeg. Ik hield van die businessmentaliteit, eigenlijk al van jongs af aan.”