Gozeling vervangt Ouderland in staf PSV

Gozeling vervangt Ouderland in staf PSV
2 min

Maarten Gozeling (54) vervangt per 1 januari fysiotherapeut Rob Ouderland (57) in de medische staf van PSV. Gozeling is afkomstig van AZ, waar hij ruim dertien seizoenen als fysiotherapeut en sinds 2006 als hoofd fysiotherapie werkte.

Ouderland vanaf 2014 bij PSV
De wijziging is tot stand gekomen, omdat Ouderland gekozen heeft voor een nieuwe uitdaging. Hij gaat aan de slag als hoofd fysiotherapie van de voetbalbond van Qatar. “Een kans die ik niet wilde laten lopen”, reageert Ouderland, die anderhalf jaar geleden bij PSV in dienst trad. “Iedere dag kom ik met plezier vanuit Amsterdam naar De Herdgang, maar dit is een unieke mogelijkheid, in alle opzichten. Ik heb een prachtige tijd gehad bij PSV. Het kampioenschap was natuurlijk ook voor mij het hoogtepunt, maar ook op de samenwerking met mijn collega’s en de spelers kijk ik straks met veel voldoening terug. Qatar is een voetballand in ontwikkeling. Er staat daar een WK voor de deur en ik kijk er naar uit om met mijn ervaring en expertise een steentje bij te dragen aan het verder professionaliseren van het voetbal daar.”

Gozeling: ‘PSV absolute top’
Gozeling stapt na een lange periode in Alkmaar met veel enthousiasme over naar Eindhoven. “Ik heb het bij AZ hartstikke mooi gehad, maar dit is voor mij een prachtige nieuwe uitdaging. De mogelijkheid om in de absolute top van Nederland aan de slag te gaan is voor mij bepalend geweest om deze stap te zetten”, zegt Gozeling.