Faber wil met PSV naar boven kijken

Faber wil met PSV naar boven kijken
2 min

Met een trio wedstrijden tegen Vitesse, Feyenoord en FC Groningen wacht PSV een pittig programma in de komende weken. Interim-trainer Ernest Faber benadert dat als een kans om van de kleine reeks die twee geleden is ingezet met een 3-0 zege op Willem II uit te bouwen tot een grote. ‘Wij kijken vooral naar boven.’

Rust
Geen angst, gaan voor zoveel mogelijk overwinningen. Dat was zo’n beetje de boodschap die Faber vrijdagmiddag op De Herdgang, waar het aanmerkelijk rustiger was dan de afgelopen weken wat betreft verslaggevers, uitsprak. “Elke topsporter wil zo hoog mogelijk eindigen. We kijken van week tot week. Na de resultaten van de afgelopen weken is iedereen wat meer uitgelaten. We hebben zin in de komende wedstrijden.”

Voorsprong vergroten
Die begint dus met een uitwedstrijd tegen Vitesse. De Arnhemmers hebben vier punten minder dan PSV verzameld tot nu toe. “Die voorsprong willen we zondag graag vergroten”, aldus Faber. “Afgaande op de afgelopen weken ziet dat er goed uit. Vitesse is een mooie tegenstander met veel kwaliteiten, zondag moeten we laten zien hoe goed we werkelijk zijn. Wij gaan erheen om te winnen.”

Carnaval
PSV kent een zo goed als fitte selectie voor de wedstrijd van carnavalszondag. Enkel Donyell Malen is geblesseerd. Is Faber nog bang dat zijn spelers voor de wedstrijd hat feestgedruis opzoeken? “Ik denk dat ik vooral de staf in de gaten moet houden”, antwoordde hij met een lach. “De spelers zijn professioneel genoeg om te beseffen dat er een periode aankomt met een aantal mooie wedstrijden.”