Ernest Faber nieuwe hoofdtrainer N.E.C.

Ernest Faber nieuwe hoofdtrainer N.E.C.
1 min

Ernest Faber is komend seizoen hoofdtrainer van N.E.C. Dat meldt de Nijmeegse kampioen van de Jupiler League donderdagochtend. De 43-jarige Faber was de afgelopen drie seizoenen assistent-trainer bij PSV en tekent bij de club waarvoor hij in 1990 als profvoetballer debuteerde een contract voor twee seizoenen. Faber is de opvolger van Ruud Brood.

Tweede klus als hoofdtrainer
In februari 2015 maakte Faber bekend na het seizoen weg te gaan bij PSV en een baan als hoofdcoach te ambiƫren. De Eindhovenaar kwam in het voorjaar van 2012 van FC Eindhoven naar PSV. Bij de stadgenoot beleefde hij zijn eerste klus als hoofdtrainer. In zijn eerste seizoen eindigde Faber met FC Eindhoven op een verdienstelijke 12e plaats in de Jupiler League, waarna hij in zijn tweede seizoen, tot aan de overstap naar PSV, meestreed om de bovenste plaatsen in de competitie. Verder was hij anderhalf jaar assistent-trainer van het Nederlands elftal onder Bert van Marwijk. Onder meer tijdens het EK van 2012.

Ernest Faber nam op 10 mei in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo afscheid van het PSV-publiek | © Pics United Ernest Faber nam op 10 mei in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo afscheid van het PSV-publiek | © Pics United

PSV wenst Ernest Faber veel succes bij zijn nieuwe club!