Eredivisie Cup | ‘We moeten de wedstrijd op dezelfde manier benaderen als de halve finale’

Eredivisie Cup | ‘We moeten de wedstrijd op dezelfde manier benaderen als de halve finale’
2 min
Vrouwen

PSV Vrouwen staat vrijdagavond in de finale van de Eredivisie Cup tegenover FC Twente. Dat is mede te danken aan de late gelijkmaker van de Veerle Buurman in de halve finale tegen Ajax. Met een oproep voor de OranjeLeeuwinnen op zak, blikt ze vooruit op het treffen met de landskampioen.

“Ik heb er vooral heel veel zin in”, begint de pas achttienjarige verdediger. “We hebben een goede trainingsweek achter de rug. Ik denk dat we in de omschakeling erg gevaarlijk zijn. Daarnaast hebben we veel getraind op de manier van drukzetten. Als we van onze eigen kracht uitgaan en als we de wedstrijd op dezelfde manier benaderen als de halve finale, dan maken we zeker kans.”

Het is de tweede keer dat PSV Vrouwen in de finale staat van de Eredivisie Cup. In 2020, tijdens de eerste editie van het toernooi, was FC Twente Vrouwen ook de tegenstander. Toen gingen de Tukkers er na een tweeluik met de beker vandoor.

Belangrijke treffer & Oranje
Veerle maakt momenteel misschien wel de meest speciale week uit haar nog jonge carrière door. In Amsterdam sleepte ze er in de 89e minuut een verlenging uit, waarin PSV Vrouwen aan het langste eind trok. "Ik liep voor de verandering een keer richting de eerste paal, precies waar de bal kwam. Ik kon 'm zo in de verre hoek koppen", glundert ze.

Een paar dagen later ontving ze voor het eerst een oproep van Bondscoach Andries Jonker. “Ik had het totaal niet zien aankomen, maar ik ben er natuurlijk super blij mee. Het is bijzonder dat ik nu al de kans krijg, en ik kijk ernaar uit om te leren van de allerbesten. Dat wordt ook mijn doel tijdens de interlandperiode; zoveel mogelijk leren.” 

FC Twente versloeg Fortuna Sittard in de halve finale met 3-0. De finale wordt op 24 mei om 19.30 uur gespeeld op Sportpark Schreurserve.