Eran Zahavi scoort twee keer en is ‘VI Speler van de Week’

Eran Zahavi scoort twee keer en is ‘VI Speler van de Week’
3 min

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters

‘Mijn knieblessure heeft me als mens veel gebracht’
In een interview met het Eindhovens Dagblad vertelt Ryan Thomas over zijn begin als voetballer in Nieuw-Zeeland, zijn rol binnen de selectie en zijn toekomstplanen. Zo zegt hij dat hij niet de beste voetballer is van PSV, maar dat hij er met zijn loopvermogen wel voor kan zorgen dat de beste spelers top kunnen presteren. Hij geniet intussen van iedere minuut: “Mijn knieblessure in 2018 heeft me als mens veel gebracht. Dan pas besef je hoe ongelooflijk mooi je vak is.”

Eran Zahavi VI speler van de week
Volgens voetbalblad VI maakt Eran Zahavi inmiddels de reputatie waar die hem uit China vooruitsnelde. Toen de spits naar PSV kwam, werden een hoop doelpunten verwacht. Een moeizaam begin door Corona-infectie hielp hem niet, maar inmiddels is de Israëliër los. Zahavi scoorde twee keer tegen Fortuna Sittard en mede daarom roept VI hem uit tot de speler van de week.

Nieuw systeem was wennen voor Malen
Sinds dit seizoen speelt PSV met twee spitsen en dus is Eran Zahavi niet de enige speler in de punt bij PSV. Donyell Malen heeft er dit seizoen, in alle competities, al 22 inliggen. Toch moest de 22-jarige aanvaller op het begin even zijn draai vinden in het nieuwe systeem, zo vertelt Roger Schmidt aan De Telegraaf. “Je moet in acht nemen dat hij en Zahavi geen voorbereiding samen hebben gedraaid. Dat ze wat tijd nodig hadden is normaal."

‘Viel mooi binnen’
Door een 1-0 overwinning op PEC Zwolle naderen de PSV Vrouwen Ajax op de ranglijst. Na afloop gaat doelpuntenmaakster Romée Leuchter, bij ESPN, in op haar goal. “Het ging heel snel allemaal. De bal viel opeens goed voor mijn voeten dus ik probeerde het maar.” Met een boog vliegt de bal buitenbereik van de keeper in de kruising. “Hij viel wel mooi binnen,” zegt Leuchter met een brede grijns op haar gezicht.

Afellay spreekt over Ihattaren
Ibrahim Afellay vertelt bij NOS Studio Sport dat Mohamed Ihattaren vorig seizoen regelmatig met hem meereed naar de training. De inmiddels gepensioneerde voetballer laat zich in het programma uit voor de situatie rond zijn oud-teamgenoot. Afellay zegt dat spelers elkaar tegenwoordig niet meer de waarheid durven te zeggen: “Het zijn allemaal bro’s van elkaar.” De oud-PSV’er stelt dat Ihattaren net zo hard moet gaan werken als zijn collega’s wil hij weer in beeld komen bij Schmidt.