'Er gebeurt veel in mijn hoofd. Altijd.'

'Er gebeurt veel in mijn hoofd. Altijd.'
4 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van PSV.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

Nooit rust voor Cocu   
Tegenover Voetbal International laat Phillip Cocu weten in het begin van zijn trainersloopbaan vaak heel vroeg wakker werd en aan zijn werk begon te denken. Tegenwoordig heeft hij wat meer rust in zijn hoofd, maar écht rustig wordt het nooit. “Er gebeurt veel in mijn hoofd. Altijd. Ik ben een denker. Dat staat los van winst of verlies. Want dat zou erop duiden dat het rustiger is in mijn hoofd als we bovenaan staan. En daar is geen sprake van. Het analyseren, verbeterpunten signaleren, vooruitdenken; het is bij mij een continu proces. Dat zit in mijn karakter.” Lees het hele interview met Cocu, waarop de hoofdcoach ook ingaat op het in het water gevallen seizoen en de verbeterpunten richting volgend jaar, hier op Blendle.

De Jong kijkt terug én vooruit    
ElfVoetbal kijkt samen met Luuk de Jong terug op het afgelopen seizoen. Een seizoen waarin, ondanks dat het tegenviel, toch progressie werd geboekt. Waar het vasthouden van een voorsprong voorheen nog een probleem was, sleepte PSV deze jaargang bijna altijd de voorsprong over de streep. Alleen tegen FC Twente en ADO lukte dat niet. “Dat is zeker een kwaliteit”, reageert De Jong daarop. “Het seizoen hiervoor hebben we vaak gehad dat we wel op voorsprong kwamen maar die niet konden vasthouden. Dat mocht niet meer gebeuren, daar hebben we veel op gehamerd. Het probleem is dat we dit seizoen veel wedstrijden hebben gehad waarbij we niet op voorsprong kwamen.”

Daarnaast bespreekt de aanvoerder van PSV het komende seizoen, waar de club volgens ElfVoetbal een flinke renovatie te wachten staat. De Jong vertelt daarbij volledig te vertrouwen op Marcel Brands. “Voor mijn gevoel hebben we sinds ik hier zit altijd de sterkste selectie van Nederland gehad. Daarover maak ik me totaal geen zorgen. 

Brands: ‘Na de winterstop kampioenswaardig’     
In gesprek met het Eindhovens Dagblad analyseert ook Marcel Brands het bijna afgelopen seizoen. “We hebben dit seizoen veel te veel gelijke spelen geboekt, maar er was geen crisis waarin we wekenlang achter elkaar niks wonnen. Misschien had ik na weer zo'n gelijkspel ook intern meer kunnen doen, maar het was steeds net niet in plaats van dat we in een stevige crisis belandden. Wel blijf ik erbij dat we na de winterstop beter gepresteerd hebben. Als we zondag kunnen winnen, pakken we in deze helft 42 punten en dat is kampioenswaardig. Voor de winterstop was dat zeker niet zo”, stelt Brands. Lees het hele artikel hier.

Moreno wil Zlatan   
Héctor Moreno heeft in vier jaar bij het Spaanse Espanyol inmiddels gespeeld tegen aanvallers als Ronaldo, Messi, Falcao, Griezman en Diego Costa. Toch  mist nog één spits op zijn lijstje, zegt hij in dit YouTube-interview met Life After Football: Moreno zou nog heel graag een keer tegen Zlatan Ibrahimovic spelen. “Hij komt nu terug van een blessure, maar ik hoop dat ik ooit nog tegenover hem kan staan”, zegt de Mexicaan.