Drietal PSV'ers voor het eerst bij Oranje

Drietal PSV'ers voor het eerst bij Oranje
2 min

PSV’ers Steven Bergwijn, Denzel Dumfries en Pablo Rosario zijn voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman maakte vrijdag zijn definitieve selectie bekend voor de wedstrijden tegen buurlanden Duitsland en België.

Sterke seizoenstart
Rosario (21) is sterk begonnen aan het seizoen. De middenvelder bekroonde zijn goede spel van de laatste weken met een prachtige treffer tegen Internazionale. Ook Bergwijn (20) valt dit seizoen in positieve zin op. De aanvaller die sinds 2011 in Eindhovense dienst is, was in de Eredivisie al goed voor vier treffers en twee assists in zeven duels. Dumfries is ook een vaste waarde in het elftal van hoofdcoach Van Bommel en scoorde al eenmaal in de Eredivisie.

Zoet en De Jong
Ook Jeroen Zoet en Luuk de Jong zijn opgeroepen door de bondscoach. Zoet kwam tot nu toe elf keer uit voor Oranje, de teller van De Jong staat op vijftien caps. Het Nederlands elftal speelt op zaterdag 13 oktober (20.45 uur) tegen Duitsland in de Nations League. Drie dagen later speelt de selectie van Ronald Koeman op hetzelfde tijdstip een oefenwedstrijd tegen België.

https://twitter.com/OnsOranje/status/1048151550965809154


Drie PSV’ers naar Jong Oranje
Bart Ramselaar, Donyell Malen en Yanick van Osch zijn door bondscoach Erwin van de Looi opgeroepen voor Jong Oranje. De ploeg speelt vrijdag 12 oktober om 18.30 uur in en tegen Letland in een EK-kwalificatieduel. Vier dagen later is Oekraïne in Stadion De Vijverberg op hetzelfde tijdstip de volgende tegenstander.