Doelpuntenmachine Smits dendert door tegen Twente

PSV Vrouwen heeft een uitstekende uitgangspositie neergezet in de Eredivisie Cup. Mede dankzij een uitblinkende Joëlle Smits won de ploeg met 5-1 van FC Twente.

Met de terugkerende Cecilia Santiago in de basis begon PSV uitstekend aan de wedstrijd. Door goede acties van Kuijpers werd er direct gevaar gesticht. Waar Snoeijs en Van Dooren het net nog niet wisten te vinden, was het na amper tien minuten spelen toch raak. Nouwen kopte een corner van Van Dooren snoeihard binnen. En daar bleef het niet bij. De vrouwen drukten door en kwamen even later op een 2-0 voorsprong. Na wederom een goede actie van Kuijpers kon Smits haar eerste doelpunt van de wedstrijd maken. Diezelfde Smits was het eindstation van een heerlijke aanval van PSV Vrouwen. Via Snoeijs en Yüceil werd het spel goed verlegd naar de rechterkant. Vanuit daar gaf Coolen een goede voorzet op Kuijpers en zij gaf de bal vervolgens in een keer op maat voor bij Smits. Beide ploegen gingen rusten met een 3-1 stand, voor FC Twente schoot Jansen knap raak.

Vier doelpunten voor Smits
In de tweede helft vielen er minder doelpunten. De ploeg van Sander Luiten speelde controlerend en liet de Tukkers niet in de wedstrijd komen. Met mooi voetbal werden er kansen gecreërd, maar het vizier van Snoeijs en Van Dooren stond net niet scherp genoeg. In tegenstelling tot Smits, die de wedstrijd eindigde met vier doelpunten achter haar naam. Eerste veroverde ze knap de bal en rondde ze prima af, daarna werd ze goed bereikt door Yüceil en schoot de beheerst binnen. In de slotfase kon PSV nog uitlopen naar een grotere zege, maar schoten van Levels, Snoeijs en Pattiwael vonden het net niet.

Een zeer knappe en dik verdiende overwinning voor PSV Vrouwen. Dat volgende weer vrijdag in Enschede de return speelt in deze eerste ronde van de Eredivisie Cup.

Santiago; Coolen, Biesmans (73/Kristjánsdóttir), Nouwen, Burns (68/Levels); Yüceil, Tillman (46/Pattiwael), Van Dooren, Snoeijs, Kuijpers, Smits.