Debuterende Leemans verliest met Jong Oranje

Clint Leemans heeft maandagavond zijn debuut gemaakt bij Jong Oranje. Bij een 3-0 achterstand kwam de aanvoerder van Jong PSV het veld in voor Yassin Ayoub. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 4-1 overwinning voor Jong Frankrijk.

Jong Frankrijk te sterk
Na een helft spelen stond Jong Oranje in Sedan met 1-0 achter door een benutte strafschop van Benzia. In de tweede helft liepen de Fransen via twee doelpunten van Martial uit naar 3-0. Vlak na de tweede treffer van Martial kwam Leemans binnen de lijnen. Hij verving FC Utrecht-middenvelder Yassin Ayoub. Even later scoorde de eveneens debuterende Queensy Menig de enige Nederlandse treffer. Jong Oranje was even terug in de wedstrijd, maar een kwartier voor tijd kreeg Frankrijk de derde strafschop van de wedstrijd en ook die werd benut: 4-1.

Debuut bij eerste oproep
Leemans was door bondscoach Remy Reijnierse in eerste instantie niet bij de definitieve selectie gehaald. Toen Jorrit Hendrix zich afmeldde met lichte buikspierklachten, werd Leemans alsnog opgeroepen. Het was de eerste keer dat de middenvelder tot de definitieve selectie van Jong Oranje behoorde. De eerstvolgende wedstrijd met Jong PSV in de Jupiler League is aanstaande vrijdag uit tegen VVV-Venlo.