'De stad staat een beetje op z’n kop'

'De stad staat een beetje op z’n kop'
2 min

Met een wedstrijd tegen Excelsior Maassluis opent PSV woensdagavond het bekerseizoen. De ploeg van trainer Mark van Bommel gaat in Zuid-Holland op jacht naar de eerste TOTO KNVB Beker sinds 2012. VI-journalist Martijn Krabbendam speelde in zijn jeugd bij Excelsior Maassluis en volgt de club nog altijd. In PSV TV vertelde hij erover.

Daan Blij
Krabbendam lichtte er direct een speler uit: Daan Blij. De 25-jarige aanvaller maakte het afgelopen weekend twee treffers in de 3-0 zege op BVV Barendrecht. “Hij is nu de man in vorm. Hij is als een van de weinigen niet opgeleid bij Maassluis, maar bij Excelsior Rotterdam.” De journalist beschrijft de spelers van de ploeg als voetballers die trouw blijven aan hun club. Veel spelers beginnen bij een jeugdelftal en stromen uiteindelijk door naar het eerste elftal.

Zeven uit vijf
Excelsior Maasluis, uitkomend in de Tweede divisie, is het seizoen begonnen met zeven punten uit vijf wedstrijden. Daarmee staan de mannen van trainer Dogan Corneille op een achtste plaats. “Excelsior is niet de rijkste club van de competitie”, weet Krabbendam. “Ze kunnen zich niet meten met Spakenburg of IJsselmeervogels. Dit seizoen proberen ze wat aanvallender te spelen dan onder de vorige trainer Jeroen Rijsdijk. Dat lukt goed, alleen het afmaken van de kansen is een probleem. Ze missen een spits.”

3200 kaarten verkocht
Excelsior Maassluis verkocht in een mum van tijd 3200 kaarten en daarmee was het duel uitverkocht. “Het publiek wil natuurlijk de grote mannen zien. De lichtmasten zijn behangen met extra lampen, er zijn extra tribunes en rondom het sportpark kun je niet parkeren. De hele stad staat wel een beetje op z’n kop.”

Lees hier wat PSV-trainer Mark van Bommel zei op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd.