'Mooi moment om te laten zien dat we ver zijn'

Artikel
'Mooi moment om te laten zien dat we ver zijn'

Mark van Bommel kijkt uit naar een ‘heet avondje’ bekervoetbal in Maassluis. “Je hoort mij niet zeggen dat het vervelend of rot is om morgen weer te spelen. Ik zie het als een mooi moment om te laten zien dat we ver in onze ontwikkeling zijn.”

Uitdaging  
Dat vertelde de hoofdcoach dinsdagmiddag vooruitblikkend op het bekertreffen met Excelsior Maassluis. Woensdag neemt PSV het om 18.30 uur op tegen de amateurploeg die afgelopen weekend met 3-0 van Barendrecht won. “De omstandigheden zijn heel anders. Je gaat van een stadion naar een amateurcomplex met 3500 man, die heel dicht op het veld – van kunstgras – staan. Maar als speler had ik geen enkel probleem om me daarvoor te motiveren. Het is juist de uitdaging om hetzelfde spel te laten zien.”

Wijzigingen 
Of PSV dat in dezelfde formatie doet als waarin het de afgelopen weken speelde, wilde Van Bommel niet zeggen. Duidelijk is wel dat PSV fit uit de topper met Ajax is gekomen. “Er zijn wat pijntjes, maar die heb je na iedere wedstrijd”, zei Van Bommel die niet bang is dat de thuisploeg die pijntjes verergert met fysiek spel. “Het zijn niet zomaar amateurs he. Het zijn allemaal jongens met een verleden bij topclubs. Zij gaan echt niet de wedstrijd in om ons een schop te verkopen. Ze zullen ons goed aanpakken, maar dat is altijd zo. Zij spelen tweede divisie, gewoon een goed niveau. Dicht tegen profvoetbal aan.”

Geen onderschatting  
De hoofdcoach van PSV denkt daarom ook niet dat zijn spelers de wedstrijd onderschatten. Ook niet na affiches tegen FC Barcelona en Ajax. “Darom moet je dus onverstoorbaar zijn. Daar zijn we al het hele seizoen mee bezig en de spelers gaan daar goed mee om. We moeten niet euforisch zijn, maar juist op een zelfde manier doorgaan. Dat moeten we ook als het onverhoopt een keer minder gaat. Dat is nu misschien makkelijk om te zeggen, maar het is wel zo. Het is een mooi moment om te laten zien dat we ver zijn.”