Danielle van de Donk scoort voor Oranje

Danielle van de Donk scoort voor Oranje
2 min
Vrouwen

Het Nederlands vrouwenelftal heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen Finland. Daniëlle van de Donk scoorde voor Oranje. De Nederlandse vrouwen nemen deel aan de Cyprus Cup. Naast Van de Donk behoort ook PSV/FC Eindhoven doelman Angela Christ tot de Oranje-selectie terwijl Nadia Coolen en Jeslynn Kuijpers met onder 19 spelen.

Doelpunt Van de Donk
PSV/FC Eindhoven-speelster Daniëlle van de Donk viel na een uur spelen in bij het team van bondscoach Roger Reijners. Niet veel later maakte zij de gelijkmaker. Sanna Talonen had eerder de score geopend voor de Finnen. PSV-doelman Angela Christ bleef de hele wedstrijd op de bank. Oranje neemt op Cyprus deel aan de Cyprus Cup. Naast Finland zit Nederland ook nog bij Canada en Zwitserland in de poule. Die laatste ploeg is vrijdag de volgende tegenstander. Canada volgt maandag. Op woensdag 13 maart wordt er nog een finalewedstrijd gespeeld.

Coolen en Kuijpers in Oranje onder 19
Ook Oranje onder 19 heeft twee vrouwen van PSV/FC Eindhoven in de gelederen. Nadia Coolen en Jeslynn Kuijpers spelen met de beloften om de La Manga Cup. Beide speelsters stonden woensdag in de basis in het met 3-1 verloren duel tegen IJsland. Oranje onder 19 speelt in Spanje ook nog tegen Frankrijk en Engeland.