Contractnieuws | PSV verlengt contract Chimera Ripa tot medio 2028

Contractnieuws | PSV verlengt contract Chimera Ripa tot medio 2028
2 min
Vrouwen

Chimera Ripa heeft haar handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2028. De 22-jarige aanvaller annex middenvelder kwam vorig seizoen over van sc Heerenveen. Inmiddels is ze een vaste kracht in het elftal van trainer Roeland ten Berge.

In totaal speelde Chimera al 47 wedstrijden in het shirt van PSV. Daarin kwam ze vijftien keer tot scoren en gaf ze dertien assists. Ook als international van Jong Oranje noteert ze bijzonder goede cijfers. In 21 interlands voor de nationale beloftenploeg kwam ze zeven keer tot scoren.

Chimera is na Gwyneth Hendriks en Nina Nijstad de derde speelster in korte tijd die haar contract verlengt. “PSV is bezig met een project en dat leeft binnen de groep”, vertelt ze glunderend. “Ik heb er erg veel zin in de komende jaren. PSV is voor mij dé plek waar ik me optimaal kan ontwikkelen. We spelen goed en gestructureerd voetbal en ik geloof dat we prijzen kunnen pakken. Pas als we eremetaal in handen hebben, beschouw ik mijn periode bij PSV als geslaagd. En natuurlijk wil ik de komende jaren ook uitgroeien tot A-international."   

Combinatie van techniek en enorme drive
Technisch Manager Maud Roetgering is blij dat alles in kannen en kruiken is. "Chimera combineert techniek met een enorme drive. Ze is creatief aan de bal en heeft ook nog eens scorend vermogen. Die kwaliteiten maken haar een hele goede en waardevolle speelster. Ze heeft de afgelopen twee seizoenen al ontzettend veel stappen gemaakt. We zijn erg blij dat ze ook de komende seizoenen voor PSV speelt."