Cocu benadrukt belang van zege

Cocu benadrukt belang van zege
2 min

Na de midweekse overwinning tegen Excelsior wacht zaterdagavond alweer het volgende duel voor PSV. De Graafschap is vanaf 19.45 uur de tegenstander. Hoofdtrainer Phillip Cocu blikte vrijdagmiddag op sportcomplex De Herdgang vooruit op het duel met de hekkensluiter van de Eredivisie en daarbij wees hij vooral op het belang van een zege. “We moeten vooral winnen.”

‘Elke wedstrijd tot het uiterste gaan’
Op het persgesprek na de afsluitende training keek Cocu op verzoek van de aanwezige journalisten terug naar het duel met De Graafschap in de eerste seizoenshelft. “Het zou mooi zijn als we opnieuw veel doelpunten maken”, refereerde Cocu aan de zes treffers die PSV in oktober op De Vijverberg maakte. “Maar we moeten vooral winnen", voegde hij daar direct aan toe. "Dat moeten we van onszelf eisen. Het winnen van wedstrijden daar gaat het om. Al het overige is een detail. We moeten elke wedstrijd tot het uiterste willen gaan en focussen op ons eigen spel. Natuurlijk mag je wanneer je achtervolgt naar de concurrentie kijken, maar je moet er eerst voor zorgen dat er iets te kijken valt.”

‘De Graafschap heeft weinig te verliezen’
Ondanks dat De Graafschap laatste staat, is PSV gewaarschuwd voor de vorm van De Superboeren. Van de laatste drie duels die de ploeg speelde won het er twee en kort voor de winterstop maakte De Graafschap indruk tegen Ajax. “In de ArenA was het maar een hele krappe nederlaag”, herinnerde Cocu zich het 2-1 verlies in Amsterdam. “De Graafschap staat er een stuk beter voor dan tijdens de eerste helft van het seizoen. Er zit wat meer voetbal in het elftal, wat ongetwijfeld te maken heeft met het vertrouwen dat ze de afgelopen weken hebben opgedaan. Bovendien hebben ze weinig te verliezen."

Transferperiode
Eerder op de dag maakten PSV en SC Cambuur bekend dat Rai Vloet de rest van het seizoen op huurbasis in Friesland speelt. Naar een directe vervanger wordt niet meteen gezocht. “We kunnen het ook intern oplossen, er hebben al jonge middenvelders meegetraind”, aldus Cocu. "Maar op de achtergrond zijn wij actief, dat hoort bij een club als PSV.”