Business | PSV verlengt voor drie jaar met Greenfields

Business | PSV verlengt voor drie jaar met Greenfields
2 min
PSV1

PSV en Greenfields verlengen wederom de samenwerking. Het nieuwe contract loopt tot en met 2026. Greenfields is in Nederland marktleider als het gaat om kunstgrassystemen. PSV en Greenfields werken samen om de doorontwikkeling van de velden op PSV Campus De Herdgang te optimaliseren.

De symbiose tussen PSV en Greenfields duurt voort. De input en research die de dochteronderneming van TenCate Grass levert en doet, is waardevol voor de kwaliteit van de velden waar PSV Academy uiteindelijk op speelt en traint. De specialist in kunstgras krijgt de ruimte om te experimenteren en innoveren. Zodoende ontstond in 2015 het ‘Fieldlab’, dat tot in detail inzicht geeft in data van voetballers. Hiermee tracht PSV de ontwikkeling van spelers te bevorderen. 

Directe feedback van spelers
“Een vanzelfsprekendheid dat wij de samenwerking met PSV verlengen. Het Fieldlab op PSV Campus De Herdgang is inmiddels een ‘instituut’ geworden. De mogelijkheid die PSV ons geeft om nieuwe ontwikkelingen in de praktijk te testen, is ontzettend waardevol”, aldus Michael Vogel, CEO van TenCate Grass. “Het meest waardevolle is de directe feedback van spelers en staf."

“De ‘Greenfields Pure PT’ op de foto is daar een rechtstreeks gevolg van. Met dit product, bestaande uit een uitgekiende combinatie van vezels en bovendien zonder zand en infill - vandaar de naam - benaderen wij de speeleigenschappen en het ’gevoel’ van natuurgras. Inmiddels vindt de Pure PT haar weg naar de markt. Wij verheugen ons op een nog jarenlange samenwerking.” 

Innoveren
Commercieel Directeur Frans Janssen is net zo enthousiast: “Wij zijn erg verheugd dat we de samenwerking met Greenfields-TenCate verlengen. Het is een mooi voorbeeld hoe we innovatie op de PSV Campus samen doorvoeren. Met de input en feedback van onze spelers en staf kan Greenfields nieuwe ontwikkelingen in een ‘echte’ omgeving testen.”