Bouma won met Fortuna van PSV ‘wilde me bewijzen’

Bouma won met Fortuna van PSV ‘wilde me bewijzen’
2 min
PSV1

Bij PSV TV blikt Wilfred Bouma terug op een bijzondere editie van Fortuna Sittard - PSV. Op 7 mei 1999, met plaatsing voor de voorrondes van de Champions League op het spel, werd het namelijk 6-4 in het voordeel van de Limburgers. Als PSV-huurling stond Bouma aan de basis van die nederlaag.

Wilfred Bouma, inmiddels assistent-trainer van Jong PSV, kwam in totaal 351 keer in actie voor PSV. Echter was hij na zijn debuut in 1994 na niet klaar voor het eerste. “Daar dacht ik toen anders over, maar wijsheid komt met de jaren. Ik moest vlieguren gaan maken, dat was het devies.” Na eerst anderhalf seizoen bij MVV gespeeld te hebben, werd hij uiteindelijk verhuurd aan het Fortuna van Bert van Marwijk.

“Van Marwijk had echt een goed team samengesteld met jongens als Kevin Hofland en Mark van Bommel. We hadden dat seizoen ook al eerder van PSV gewonnen”, herinnert Bouma zich nog. “Ik heb die wedstrijd m’n gram gehaald, want ik wilde in het rood-wit spelen.” Met één goal en assist stond Bouma aan de basis van de overwinning. Destijds was hij namelijk nog vleugelaanvaller, een rol die hij later heeft ingeruild voor een positie in de verdediging.

“De druk lag er ook ontzettend op bij PSV omdat de club zich wilde kwalificeren voor de voorrondes van de Champions League. Ik kan me niet meer herinneren dat ik na afloop nog een praatje heb gemaakt met de PSV’ers, daar zullen ze ook echt geen zin in hebben gehad, maar ik ging blij de kleedkamer in.”

Aanstaande zondag reist PSV weer af naar Sittard en Bouma verwacht dat het niet makkelijk zal gaan worden mede nu Fortuna bezig is aan een opmars. “Ik voelde dat als speler van Fortuna, maar bij PSV nog veel meer: de kleine teams brengen in dit soort wedstrijden altijd wat extra’s”, vertelt Bouma. “Ik schat PSV veel hoger in, maar Fortuna zal zijn huid duur verkopen.”

wedstrijden
PSV1
tijdlijn