Arnesen past perfect in PSV-profiel

Arnesen past perfect in PSV-profiel
4 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van PSV.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

Osmanlispor wil Maher houden
Het Turkse Osmanlispor heeft aangegeven graag door te willen met Adam Maher, schrijft De Telegraaf. Osmanlispor huurt Maher dit seizoen en wil de middenvelder voor langere tijd binden. Bij PSV loopt het contract van Maher nog een jaar door, waardoor een definitief vertrek volgens De Telegraaf voor de hand ligt. Zelf houdt de 23-jarige middenvelder de opties nog open. Maher speelde dit seizoen 35 wedstrijden bij Osmanlispor, waarin hij twee keer scoorde en drie assists gaf.

Blijft Adam Maher in Turkije? Blijft Adam Maher in Turkije?

Arnesen past perfect in profiel
Met Frank Arnesen als nieuw lid van de raad van commissarissen heeft PSV een meer dan geschikte opvolger van Hans van Breukelen gevonden. Dat duurde wel even, aldus voorzitter Jan Albers in het ED. “Sommige geschikte kandidaten zijn vaak op televisie en geven daar ongezouten hun mening. Dat is niet iets dat bij een toezichthouder past, aangezien wij meer op de achtergrond functioneren. Anderen zijn sterk aan een club gelieerd of hebben elders al een functie. Of ze ambiëren voor de nabije toekomst nog een aansprekende job in de voetballerij. Dat valt niet te combineren met PSV. Frank voldoet aan het profiel en we hebben van hem te horen gekregen dat hij op korte termijn niet meer denkt aan een dagelijkse rol in de voetballerij.”

Mauro weer op De Herdgang
Het ED meldt dat de Braziliaan Mauro Junior weer terug is bij PSV. De komende weken traint hij mee bij de jeugdopleiding, zoals hij vanaf 2013 al vaker doet. 6 mei aanstaande wordt de aanvaller achttien jaar en kan hij ook daadwerkelijk een contract tekenen, zo weet het ED. Waarschijnlijk sluit Mauro dan volgend seizoen aan bij Jong PSV. 

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/858701350288457730

Terugblik op de titel van 2007
Afgelopen zaterdag was het tien jaar geleden dat PSV na een historische slotdag tegen alle verwachtingen in de titel pakte. Het Eindhovens Dagblad kijkt terug met toenmalig speler Patrick Kluivert, commentator Koert Westerman en burgermeester Alexander Sakkers. Zo is het commentaar van Westerman is nog altijd voor iedere thuiswedstrijd van PSV te horen in het Philips Stadion, iets wat zijn vader al wel had verwacht. “Mijn vader leefde toen nog. Normaal gesproken was hij nooit zo met mijn werk bezig, maar hij zei toen: ‘Over honderd jaar laten ze dit zien en dan horen ze jouw stem’. Het is zonder enige twijfel mijn mooiste moment als verslaggever.” Lees het hele verhaal hier.

Zinchenko blinkt uit in de Jupiler League
Mede dankzij Oleksandr Zinchenko trok Jong PSV afgelopen vrijdag weer de drie punten over de streep, schrijft het Eindhovens Dagblad. De krant ziet de Oekraïens international regelmatig uitblinken in de Jupiler League, maar constateert ook dat hij in het eerste elftal al een tijdje niet aan bod komt. “Bij het eerste elftal valt hij vooral op door zijn hoeveelheid trainingsarbeid”, staat in dit artikel. “Zinchenko is bijna altijd de laatste speler die van het veld gaat en direct aan de lunch kan.”

Als Oleksandr Zinchenko aansluit bij Jong PSV, weet hij de ogen op zich gericht Als Oleksandr Zinchenko aansluit bij Jong PSV, weet hij de ogen op zich gericht