Arias uitgeroepen tot speler van het seizoen

Arias uitgeroepen tot speler van het seizoen
2 min

Santiago Arias is op basis van statistieken van Opta Sports verkozen tot speler van het jaar in de eredivisie. De Colombiaanse verdediger hield dit competitiejaar onder andere Steven Berghuis (Feyenoord) en David Neres (Ajax) achter zich.

Groot aandeel in kampioenschap
Arias had dit seizoen een groot aandeel in het behalen van de 24e landstitel met PSV. Met een score van 89,3 op een schaal van 100 (op basis van matchdata van Opta Sports) en in totaal 212 balveroveringen was de rechtervleugelverdediger een zeer betrouwbare kracht in de defensie van hoofdcoach Phillip Cocu. Niet alleen verdedigend, maar ook aanvallend liet Arias zich vaak gelden. Zo was de 26-jarige back met drie goals en zes assists van grote waarde in de aanval van PSV. 

Eerdere uitverkiezing
Het is overigens niet de eerste keer dat Arias zich de beste speler van de Eredivisie mag noemen. Arias die zich binnenkort gaat voorbereiden op het WK in Rusland met Colombia werd in maart al eerder verkozen tot speler van de maand maart. De verdediger uit Medellín heeft daarna zijn goede statistieken weten vast te houden tot aan het einde van het seizoen en dat leverde hem deze prijs op.

https://twitter.com/santiagoarias13/status/994144806724096000