Angeliño verheugt zich op eerste seizoen

Angeliño verheugt zich op eerste seizoen
2 min

José Angeliño (21) stond jarenlang op de scoutingslijsten bij PSV. Via de jeugd van Deportivo La Coruña en Manchester City, het eerste elftal van New York City, Girona, Mallorca en NAC Breda belandde hij dit seizoen uiteindelijk in Eindhoven. De Spaanse linksback kijkt uit naar zijn eerste seizoen bij PSV. “Alles hier is zo anders dan bij NAC Breda, om een voorbeeld te noemen.”

Plezier  
Het plezier straalt tijdens de trainingen van het gezicht van José Angeliño. Pas net PSV’er, maar tussen de alpentoppen lijkt de felle, technisch begaafde linksback zich uitstekend op zijn plek te voelen. “Ik voel me erg goed inderdaad”, beaamt de Spanjaard. “Ik ben ontzettend goed opgevangen door het team. We hebben een leuke groep en dat maakt het eenvoudig om je weg te vinden.”

Druk   
Aanpassingsproblemen kent Angeliño zogezegd nauwelijks. Toch wordt het seizoen in ieder opzicht anders in vergelijking met het vorige. “Toen moest ik me met NAC handhaven in de Eredivisie. Dit jaar moet ik de competitie winnen. Die druk is compleet anders. Sowieso is alles hier compleet anders dan bij bijvoorbeeld NAC Breda. Dan bedoel ik niet alleen de club, maar ook alles er omheen. In alle opzichten is PSV enorm professioneel. Ik verheugd me enorm op de wedstrijden. Hopelijk kunnen we het seizoen goed beginnen.”