Alles over | PSV jaagt op honderdste competitietreffer in Goffertstadion

Alles over | PSV jaagt op honderdste competitietreffer in Goffertstadion
3 min
PSV1

In speelronde 27 hervat PSV de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen NEC. De doelpuntenteller in het Nijmeegse Goffertstadion staat op 99 en daardoor staat PSV op de rand van een mooie mijlpaal.

Nagenoeg een jaar geleden, op 1 maart 2023, werd de vorige editie van dit duel gespeeld (2-4). Luuk de Jong (2X), Olivier Boscagli en Joey Veerman kwamen namens de A-selectie op het scorebord. Olivier zal met een extra warm gevoel terugkeren naar de Waalstad. Hij maakte namelijk zijn eerste treffer na lang blessureleed. De laatste keer dat PSV zonder punten huiswaarts keerde was op 8 november 2008.

Eerder dit seizoen won PSV het thuisduel met 4-0 dankzij doelpunten van Luuk de Jong (2x), Noa Lang en Ricardo Pepi. Het duel was extra speciaal omdat PSV speelde in de PSV x Philips Celebration Kit en Hirving Lozano voor het eerst binnen de lijnen kwam sinds zijn terugkeer uit Napels.

Gevaarlijke tegenstander
De ploeg van trainer Rogier Meijer heeft op dit moment het puntenaantal van vorig seizoen (39) al geëvenaard. De laatste zeven thuiswedstrijden werden allemaal gewonnen. Daar staat tegenover dat PSV al twintig competitieduels niet verslagen is door NEC. Op 15 december van 2012 hielden de Nijmegenaren voor het laatst een punt over aan een thuiswedstrijd tegen PSV.

Juichen
Van de laatste tien ontmoetingen bij NEC ging er slechts één verloren (08-11-2008), werd er een keer gelijkgespeeld (15-12-2012) en de overige acht uitwedstrijden leverde driepunters op. Bij acht van de laatste tien bezoeken aan het Goffertstadion scoorde PSV minimaal twee doelpunten. Uitzonderingen zijn de nederlaag (1-0) en het gelijkspel (1-1).

Daarnaast loopt momenteel een scoringsreeks van 42 wedstrijden en daarmee jaagt de ploeg van Peter Bosz op het record dat al in handen is van PSV, namelijk een reeks van 54 tussen 2014-2016.

Records
De zege op FC Twente betekende ook een bijzondere mijlpaal voor Peter Bosz. Hij is namelijk de eerste trainer sinds seizoen 2019-2020 die het presteerde om minimaal 26 Eredivisie-duels achtereenvolgend ongeslagen te blijven.

Luuk de Jong is ook bezig aan een bijzonder seizoen en kan op Nijmeegse bodem zijn eigen record evenaren en mogelijk gaan verbeteren. De teller staat op dit moment op 31 doelpunten in alle competities en daarmee is hij slechts één treffer verwijderd van zijn record op clubniveau: 32. De aanvoerder van PSV speelde gedurende zijn carrière zeven keer tegen NEC en scoorde bij ieder treffen minstens één keer.

Volg NEC - PSV via de liveblog.