100e wedstrijd betaald voetbal Mauro junior

Mauro Júnior speelde afgelopen zaterdag tegen Vitesse zijn 100e wedstrijd in het betaald voetbal. De Braziliaan speelt al een langere tijd bij de club en is uitgegroeid tot een echte PSV’er. De middenvelder is dan ook regelmatig op het veld terug te zien waar hij zijn talenten bewijst.

Debuut
Mauro Júnior volgt vanaf de zomer van 2013 verschillende trainingsstages bij PSV. De middenvelder speelde zelf in de jeugd van Desportivo Brazil, waar hij in 2017 debuteerde naar het eerste elftal. In juni dat jaar tekende hij een contract bij PSV. Hij was toen net achttien jaar oud. Hij sloot aan bij Jong PSV waar hij twee maanden na het tekenen van zijn contract zijn debuut maakte. Nog geen maand later maakte hij zijn eerste doelpunt voor de ploeg. In totaal speelde Mauro 30 wedstrijden voor Jong PSV. Hij maakte 7 doelpunten.

Aanwinst
In oktober 2017 maakte Mauro zijn debuut bij PSV 1. Hij viel in de 46e minuut in voor Steven Bergwijn. Dat Mauro een echte aanwinst was, bewees hij al snel. Nog geen halfuur later maakte hij zijn eerste doelpunt. Drie maanden later kreeg hij dan ook voor het eerst officieel een basisplaats in het eerste elftal. Dit was onder de toenmalige Hoofdcoach Phillip Cocu.

Champions League
Precies één jaar na zijn debuut voor Jong PSV, speelde Mauro zijn eerste wedstrijd voor de UEFA Champions League. Hij werd in de laatste tien minuten gewisseld voor Gastón Pereiro. De ploeg won het voorrondeduel met 2-3 van het Wit-Russische team FK BATE Borisov.

Heracles Almelo
In het seizoen 2019-2020 werd Mauro verhuurd aan Heracles Almelo. Hij kreeg een basisplaats en speelde 29 wedstrijden bij die club. Hij scoorde dat seizoen 6 doelpunten. Eén jaar later werd de middenvelder weer teruggehaald naar PSV. Vorig seizoen 2020-2021 speelde Mauro 28 wedstrijden voor PSV waarin hij in totaal drie doelpunten maakte. Afgelopen zaterdag speelde de Braziliaan zijn 100e Eredivisieduel.