1-1
24 maart, 14:30
PSV logo
Feyenoord logo
 1. Ruststand: 0 - 0

 2. Feitje

  De puntendeling levert geen verschuivingen op voor PSV. De formatie van Roeland ten Berge blijft op de derde plek staan. Op 31 maart staat de uitwedstrijd tegen AZ op het programma.

  16:35
 3. Zera Hulswit was de aangever van de gelijkmaker en gaf daardoor haar twaalfde assist van dit seizoen.

  16:31
 4. Eindsignaal

  Het treffen tussen PSV en Feyenoord eindigt in een 1-1 remise. In de slotfase van het duel kwamen de bezoekers op voorsprong, maar binnen één minuut kwam PSV via Chimera Ripa langszij.

  16:24
 5. Blessuretijd

  Er komen vier minuten bij in het Philips Stadion.

  16:20
 6. Slotfase

  PSV en Feyenoord proberen allebei om de winnende goal te forceren, maar zijn ook voorzichtig. De blessuretijd nadert.

  16:17
 7. Chimera Ripa scoort haar achtste treffer van dit seizoen!

  16:12
 8. GOAAAAAL!

  Daar is een razendsnel antwoord van PSV Vrouwen! Vanaf de aftrap wordt Zera Hulswit weggestuurd en zij vindt na een afgemeten voorzet het hoofd van Chimera Ripa, die de gelijkmaker scoort!

  16:05
 9. Goal...

  Het staat 0-1 voor de bezoekers. Justine Brandau stuurt invaller Dechamaily Lont de diepte in en zij vindt opnieuw Ella van Kerkhoven. Ditmaal komt de Feyenoord-spits wél tot een schot en schiet zij binnen.

  16:04
 10. Gevaar..

  Nu is het Feyenoord dat de touwtjes in handen neemt. Ella van Kerkhoven krijgt de bal in haar voeten gespeeld, maar een goed defensief blok van de PSV-verdediging voorkomt verder gevaar.

  16:01
 11. Team!

  15:58
 12. Wissel

  Romée van de Lavoir, in de eerste helft nog gevaarlijk met een vlammend schot, wordt naar de kant gehaald na een uur spelen. Haar vervangster is Noëlle van der Sluijs.

  15:52
 13. Kans

  Chimera Ripa wordt rond de middellijn weggestuurd richting vijandelijk doelgebied. De aanvalster doet alles goed en kapt haar directe tegenstander koelbloedig uit, maar haar inzet gaat over het doel van Oliwia Szymczak.

  15:46
 14. Onderschepping

  Wát een knappe tackle van Veerle Buurman, die daardoor gevaar voor de Rotterdamse bezoekers op het nippertje kan voorkomen. De weg naar het PSV-doel lag open, maar de verdedigster blokkeert de steekpass.

  15:43
 15. Focus

  De nummers drie en negen van de Azerion Vrouwen Eredivisie-ranglijst staan weer op het veld. Er is niet gewisseld door Roeland ten Berge en Jessica Torny. Kom op, PSV!

  15:34
 16. Balans

  PSV en Feyenoord houden elkaar vooralsnog aardig in balans. De ploeg van Roeland ten Berge zag tweemaal een inzet gekeerd worden door Oliwia Szymczak. Lisan Alkemade moest één keer ingrijpen.

  15:26
 17. Wát een kans!

  Oef! Een goede corner vanaf de rechterkant komt vol op de rechtervoet van Nina Nijstad, maar zij vindt de vuisten van Oliwia Szymczak.

  15:12
 18. De rust nadert. Nog tien minuten op de klok in het Philips Stadion.

  15:05
 19. Spelbeeld

  PSV klopt steeds vaker op de deur van de Feyenoord-defensie. Vanaf de linkerflank komt een voorzet, maar die gaat nipt aan Joëlle Smits voorbij en rolt over de achterlijn.

  14:55
 20. Over en weer...

  Chimera Ripa wilde Zera Hulswit alleen voor de keeper zetten, maar de twee aanvalsters begrepen elkaar verkeerd. Daardoor gaat balbezit in de laatste fase verloren.

  14:43
 21. Aftrap!

  De bal rolt in het Philips Stadion. Joëlle Smits mocht na het fluitsignaal van scheidsrechter Julia van Es het topaffiche van Vrouwenvoetbal WKND in gang zetten.

  14:30
 22. Record

  Onder toeziend oog van 12.000 duizend toeschouwers betreden de 22 dames het speelveld van het Philips Stadion. Dat is een record! Daarmee gaat het oude record, dat op 11.500 toeschouwers stond, uit de boeken.

  14:26
 23. We gaan bijna beginnen!

  14:18
 24. Opstelling

  De elf namen van PSV Vrouwen! Lisan Alkemade verdedigt het doel vanmiddag. De verdediging wordt gevormd door: Sara Thrige, Gwyneth Hendriks, Veerle Buurman en Melanie Bross. Nina Nijstad, Laura Strik en Chimera Ripa vormen de middelste linie. De voorhoede wordt verrijkt door Zera Hulswit, Joëlle Smits en Indiah Paige-Riley. Kom op, meiden!

  14:07
 25. Veerle Buurman gaat starten in het Philips Stadion. Hoofdcoach Roeland ten Berge heeft de 17-jarige verdedigster, die onlangs haar eerste profcontract tekende bij PSV, in de laatste linie opgesteld.

  13:57
 26. Back in town

  Sisca Folkertsma is voor even terug in Eindhoven! De middenveldster speelde tussen 2015 en 2017 voor PSV en scoorde tien treffers in rood-wit. Vandaag start zij als aanvoerder in het blauw van Feyenoord.

  13:30
 27. Vertrouwen

  PSV Vrouwen verloor slechts één keer in competitieverband van de opponent van vandaag. Dat was op 17 augustus 2021 en destijds werd er met 2-1 verloren in Rotterdam-Zuid. Op Eindhovense grond verloren de dames nog nooit van Feyenoord.

  13:03
 28. De vorige ontmoeting in competitieverband tussen deze twee ploegen eindigde in een driepunter voor PSV Vrouwen. Door doelpunten van Gwyneth Hendriks en Chimera Ripa stond er na afloop een 0-2 eindstand op het scorebord in Rotterdam.

  12:51
 29. Statistiek

  Goedemiddag én welkom bij de liveblog van PSV Vrouwen - Feyenoord Vrouwen. De dames zijn zojuist gearriveerd in het Philips Stadion en jagen op hun vierde thuisoverwinning op rij in competitieverband.

  12:35