“Toen ik het veld in kwam, had ik meteen het gevoel dat ik er klaar voor was. Het is instinct en iets dat van nature komt. Elke keer als ik de bal krijg, weet ik dat ik er móet staan."

2. Maar ook hij hield PSV op de been vanavond
    Maar ook hij hield PSV op de been vanavond
    22:14
  3. Einde wedstrijd

PSV had het zwaar in eigen huis en FC Twente deed niet veel onder aan de ploeg van Peter Bosz, maar wist door daadkracht in de ploeg en de kwaliteiten van invaller Ricardo Pepi de wedstrijd te beslissen in de allerlaatste minuut. De drie punten blijven in Eindhoven.

22:07
  4. Ricardo Pepi

Ricardo Pepi is wéderom belangrijk voor PSV. Hij is de meest-scorende invaller voor PSV (7) in een Eredivisie-seizoen sinds Erik Meijer (8) in 1994-1995.

22:03
  5. GOAAAAL!

EL TRENNNN! Ricardo Pepi weet na knap werk van Luuk de Jong en voorgeven van Malik Tillman het net te vinden! De Amerikaanse spits is weer van ongekende waarde voor PSV!

21:57
  6. Einde tweede helft

21:53
  7. Doelpoging

Wall! FC Twente komt één op één op de keeper via een gevaarlijke counter, maar Walter Benítez stopt de bal op fraaie wijze.

21:53
  8. Doelpunt

90'+7'
    14
    Ricardo Pepi
    PSV logo
  9. Extra tijd

De extra tijd bedraagt zes minuten. Nog een handvol minuten om de wedstrijd in het voordeel te doen kantelen en die 1-0 te maken.

21:51
  10. Doelpunt

Luuk de Jong weet dan eindelijk het net te vinden, maar de grensrechter geeft aan dat het buitenspel is. Het doelpunt gaat niet door en het blijft 0-0.

21:48
  11. Gele kaart

Gijs Smal

12. Blessuretijd + 7

21:45
  13. Kans

Daan Rots probeert het van ver, maar de bal vliegt vlak over het doel van Benítez heen. Beiden ploegen hebben nog tien minuten om de wedstrijd te beslissen met een doelpunt.

17. Spelbeeld

PSV speelt met veel dreiging in de tweede helft, maar ook de ploeg uit Enschede is niet ongevaarlijk. De rood-witten zetten hoog druk, maar weten tot dusver de grote kansen nog niet om te zetten in doelpunten.

21:33
  18. PSV scoorde vijf van haar laatste zeven Eredivisie-doelpunten in het laatste halfuur; geef alles wat je hebt!

21. Doelpoging

PSV is los en krijgt weer een megakans. Het is alweer Luuk de Jong die de bal gevaarlijk op zijn hoofd krijgt na een voorzet van Johan Bakayoko, maar een knappe reflex van Unnerstall weerhoudt PSV van het maken van de openingstreffer.

23. Doelpoging

PSV zet aan en test Lars Unnerstall. Jerdy Schouten weet zich door de Twentse verdediging te manoeuvreren, maar de doelman van de Tukkers redt. In de rebound zet Luuk zijn hoofd tegen de bal aan, echter gaat die bal naast.

21:17
  24. Doelpunt

Myron Boadu krijgt de bal voor zijn voeten en schiet de bal achter doelman Walter Benítez. Echter wordt het doelpunt afgekeurd door de arbitrage.

Myron Boadu

28. Meneer Rijvers heeft een plekje op de Walk of Fame van PSV gekregen. De tegel is in de rust onthuld.
    21:00
  29. Begin tweede helft

21:00
  30. Einde eerste helft

20:48
  31. Rust

PSV gaat rusten met een gelijke stand, dat is nog niet eerder gebeurd in het eigen stadion dit Eredivisie-seizoen. Het is wel de ploeg van Peter Bosz die het meeste aanspraak maakt op de openingstreffer, maar wil er gewonnen worden, moet er een tandje bij.

20:45
  32. Blessuretijd + 3

20:45
  33. Spelbeeld

De wedstrijd gaat op en neer, met hier en daar ook FC Twente dat dreigend wordt. Desalniettemin staat André Ramalho zijn mannetje en weerhoudt hij FC Twente-spits Myron Boadu van een doelpoging.

20:40
  34. Gele kaart

Luuk de Jong

PSV logo
  35. Kans

PSV neemt de touwtjes in handen en weet uit een vrije trap al snel weer gevaarlijk te worden. Captain Luuk de Jong krijgt de bal op zijn geliefde hoofd, maar kopt net over het doel heen.

20:31
  36. Kans

Daar is dan de eerste grote kans van de wedstrijd. Joey Veerman gaf een fraaie voorzet op Guus Til, wie klaar stond in het strafschopgebied en de bal op doel kopte. De bal ging echter vlak naast de rechterpaal.

20:28
  37. Spelbeeld

Het is FC Twente dat nu hoog druk probeert te zetten en PSV dwingt tot verdedigen. De Tukkers hebben al meermaals de weg naar het doel van Walter Benítez weten te vinden, maar tot dusver staat het nog steeds 0-0 in het Philips Stadion.

20:19
  38. Spelbeeld

PSV probeert de eerste tien minuten het eigen spel te spelen, maar komt nog niet tot grote kansen. FC Twente probeert onder de hoge druk van PSV uit te voetballen, wat in het begin van de wedstrijd aardig lukt.

20:11
  39. Begin eerste helft

20:00
  40. Een eervol en prachtig applaus ter ere van het onlangs overleden clubicoon Kees Rijvers
    19:58
  41. De aftrap is bijna daar!
    De aftrap is bijna daar!
    19:47
  42. Statistiek

PSV opende dit Eredivisie-seizoen in elf van de twaalf thuisduels de score. Er werd minimaal ook twee keer gescoord. Weet PSV vanavond te winnen in eigen huis van FC Twente, dan bedraagt de voorsprong op de nummer twee weer tien punten.

19:20
  43. PSV is gearriveerd!
    PSV is gearriveerd!
    19:06
  44. Statistiek

In het rood van FC Twente komen we veel oude bekenden tegen. Joshua Brenet - wie 109 duels voor PSV uitkwam - is actief voor de ploeg uit Enschede. Ook Michal Sadilek, Lars Unnerstall en Mathias Kjølø speelden allen voor PSV.

18:52
  45. PSV boekte eerder dit seizoen een uitzege in De Grolsch Veste. Johan Bakayoko, Luuk de Jong en een eigen doelpunt van Robin Pröpper zorgden voor een 3-0 overwinning op de Tukkers.
    18:43
  46. Statistiek

Welkom bij de liveblog van PSV - FC Twente. Slechts één van de laatste negentien Eredivisie-duels tegen FC Twente gingen verloren door PSV. Mocht PSV vandaag zegevieren dan evenaart het nu al haar aantal Eredivisie-overwinningen van vorig seizoen.