Vrije trappen
10
10
  1. MOTM

Luuk de Jong is door de supporters uitgeroepen tot Man of the Match. Met zijn drie doelpunten verovert hij nu de eerste plaats op de topscorerslijst in de Eredivisie.

23:43
  2. Jordan Teze:

“We spelen makkelijk voetbal en de intensiteit ligt weer erg hoog; dat moeten we blijven vasthouden. Juist dát spel brengt ons waar we nu zijn.”

23:41
  3. Spelbeeld

PSV blijft soeverein en weet maar liefst zeven keer te scoren. Voornamelijk in de tweede helft was de ploeg van Peter Bosz niet te stoppen. Zowel de basiself als de invallers droegen hun steentje bij aan een monsterzege in Zwolle. Het spel zag er verzorgd uit en er werden veel kansen gecreëerd.

6. Doelpunt!

Doelpunt! Ricardo Pepi pikt zijn doelpunt mee. Hij krijgt met wat geluk de bal voor de voeten en maakt de zevende van de avond!

21:44
  7. Wissel

Joey Veerman wordt vervangen door Tygo Land. De achttienjarige middenvelder krijgt minuten in de Eredivisie van Hoofdcoach Peter Bosz.

21:41
  8. Doelpunt

86'
  11. Spelbeeld

De tweede helft heeft PSV de smaak te pakken. De ploeg dendert door en wordt keer op keer gevaarlijk via beide kanten. Ook de wissels brengen nieuwe energie op het veld. De voorhoede is méér dan wakker.

21:37
  12. Eigen doelpunt!

De stand wordt snel uitgebreid in het MAC³PARK Stadion. Door een eigen doelpunt van Sam Kersten staat het 1-6 in Zwolle.

21:32
  13. Doelpunt!

HATTRICKKKK! Luuk de Jong bereikt alweer het net; zijn derde van de avond!

21:30
  14. Eigen doelpunt

73'
  16. Doelpunt

71'
  23. Doelpunt!

GOAL! Ook Johan Bakayoko maakt zijn tweede van de avond. Hij schiet de bal knap in de kruising.

21:21
  24. Statistiek

PSV maakt haar honderdste doelpunt van dit seizoen in alle competities!

21:19
  25. Doelpunt

61'
    11
    PSV logo
  26. Gele kaart

Bram van Polen

27. Spelbeeld

PSV komt goed uit de kleedkamer. De ploeg zet aan vanaf minuut één en zet hoog druk op PEC Zwolle. Vooral de linkerflank met Sergiño floreert goed en komt tot veel voorzetten.

21:14
  28. Who else?
    Who else?
    21:13
  29. Doelpunt!

GOAAAL! Alweer Luuk de Jong! Op aangeven van Olivier Boscagli maakt de captain zijn tweede van de avond.

21:09
  30. Doelpunt

51'
    9
    PSV logo
  31. Gele kaart

Davy van den Berg

32. Begin tweede helft

21:00
  33. In de laatste minuten van de eerste helft wordt er flink gestreden aan beide kanten op het veld
    20:48
  34. Einde eerste helft

20:46
  35. Blessuretijd + 2

20:45
  36. Doelpunt

PEC Zwolle slaat terug en maakt de aansluitingstreffer. Eliano Reijnders krijgt de bal en schiet in de linker onderhoek: 1-2.

20:42
  37. Doelpunt

41'
  38. Spelbeeld

PSV breidde de uitslag na het eerste doelpunt razendsnel uit. De ploeg van Peter Bosz domineert, speelt de bal rond opzoek naar ruimte om de vrije man te vinden. Dit is ze in de eerste veertig minuten goed gelukt.

20:40
  39. Statistiek

Luuk de Jong met zijn vijftiende Eredivisie-doelpunt tegen PEC Zwolle, allemaal als speler van PSV. Namens PSV maakten alleen Willy van der Kuilen en Hallvar Thoresen minstens 15 doelpunten tegen één specifieke tegenstander.

20:36
  40. Doelpunt!

GOAL! Captain Luuk de Jong kopt snel de tweede van de avond binnen. Wie anders en weer met het hoofd!

20:32
  41. Doelpunt

32'
    9
    PSV logo
  42. Doelpunt

29'
    11
    PSV logo
  43. Doelpunt!

GOAL! Nu is het dan wel raak. Johan Bakayoko kopt raak op aangeven van Sergiño Dest!

20:28
  44. Doelpunt afgekeurd

De VAR keurt het doelpunt af wegens buitenspel. De stand blijft in evenwicht, 0-0.

20:24
  45. VAR - doelpunt: Niet toegekend

Isaac Babadi

PSV logo
  46. Doelpunt!

GOAL! Isaac Babadi maakt de 1-0 in Zwolle!

20:21
  47. Actie

Hirving 'Chucky' Lozano onderschepte een pass van de verdediging van PEC Zwolle en raasde op het doel van de blauw-witten af. De bal gaat net naast het doel.

20:19
  48. Spelbeeld

PSV probeert van achteruit op te bouwen en meteen tot kansen te komen tegen een hoog drukzettend PEC Zwolle. Ze zijn vaak te vinden bij het doel van PEC Zwolle, maar de grote kansen blijven vooralsnog uit.

20:16
  49. Doelpoging

En daar is de eerste doelpoging dan. Joey Veerman zet kracht achter een schot met zijn rechterbeen op aangeven van Johan Bakayoko. Doelman Jasper Schendelaar pakt de bal klemvast.