2. In voor- en tegenspoed!
    In voor- en tegenspoed!
    23:09
  3. Afgelopen

Het Champions League-avontuur van PSV strandt in de achtste finale. De bliksemstart van Borussia Dortmund kwam PSV vandaag niet meer te boven. Ze knokten zich terug in het duel met een aantal megakansen, maar het is Borussia Dortmund dat naar de kwartfinale gaat.

22:56
  4. Doelpunt

Het doelpunt valt dan wel aan de andere kant. Marco Reus schiet het tweede doelpunt van de avond binnen en de wedstrijd is klaar.

22:52
  5. Kans

Luuk de Jong krijgt in de laatste minuut een megakans. De ploeg van Peter Bosz was door goed voetbal in de gelegenheid om te scoren, maar de captain schiet over.

22:51
  6. Einde tweede helft

22:50
  7. Doelpunt

90'+5'
    Marco Reus
  8. Kans

PSV geeft nog steeds niet op en wil een verlenging afdwingen. Jordan Teze haalt hard uit, maar de bal vliegt net voorlangs. Ook wordt de bal voor het doel geschoten met hoop op Luuk de Jong, maar tevergeefs.

22:47
  9. Blessuretijd + 5

22:45
  10. Vrije trap

PSV krijgt een van de - zo lijkt - laatste kansen deze wedstrijd. De vrije trap op de rand van het zestienmetergebied wordt hoog voorgegeven door Hirving Lozano, maar de bal is te kort en wordt onderschept door de defensie van Borussia Dortmund.

14. Spelbeeld

Met Ricardo Pepi lijkt Peter Bosz nu zijn laatste troef in te hebben gezet. De Amerikaanse spits is vaker belangrijk geweest in dit soort duels en PSV zet nog steeds aan om de 1-1 te forceren. De tijd dringt.

22:40
  15. De laatste tien minuten; geef alles wat je in je hebt!
    De laatste tien minuten; geef alles wat je in je hebt!
  17. Doelpunt

Op aangeven van de net in het veld gekomen Marco Reus, schiet Niclas Füllkrug raak. Het doelpunt wordt desalniettemin afgekeurd door de VAR wegens buitenspel. Het blijft 1-0.

20. Doelpoging

Ook Johan Bakayoko haalt verwoestend uit! Mats Hummels stapt in waarna Johan wegdraait en zijn kans grijpt. Gregor Kobel weet de gelijkmaker te voorkomen.

22. Doelpoging

De kansen voor Borussia Dortmund zijn in de tweede helft een stuk schaarser dan in de eerste, maar dit was wel een grote. Niclas Füllkrug wordt gevonden en kopt op doel. Walter Benítez staat echter zijn mannetje en maakt een fantastische redding!

22:21
  23. Doelpoging

PSV zet flink aan voor de gelijkmaker. Binnen een paar minuten wordt de ploeg tweemaal gevaarlijk. Op aangeven van Johan Bakayoko passeert Jordan Teze de defensie van de Schwarzgelben, maar de doelman stopt de bal in de korte hoek.

22:13
  24. Wissel
    Uit:
    Julian Brandt
    In:
  25. Doelpoging

Hirving 'Chucky' Lozano haalt genadeloos uit met zijn rechterbeen. De snoeiharde bal belandt echter op de paal.

22:10
  26. Wissel

Guus Til is in de rust achtergebleven in de kleedkamer van PSV. Hirving Lozano komt voor hem in de plaats. Door deze wisseling zal Malik Tillman teruggaan naar de nummer tien positie.

30. Rust

PSV kende een zeer lastig begin, maar kwam daarna beter in de wedstrijd. Toch zal er na de rust een tandje bij moeten wil het bij de laatste acht geraken.

21:53
  31. Einde eerste helft

21:45
  32. Kans

PSV wordt gevaarlijk. Mauro Júnior assisteert captain Luuk de Jong met een halfhoge voorzet. De bal beland op zijn hak, maar de bal vliegt over.

21:43
  33. Doelpoging

Johan Bakayoko weet de verdedigers van Borussia Dortmund te passeren. Hij gaat binnendoor en schiet op doel, maar doelman Gregor Kobel weerhoudt PSV van de gelijkmaker.

21:30
  34. Spelbeeld

Het lukt PSV na twintig minuten om meer grip op de wedstrijd te krijgen. De ploeg van Peter Bosz heeft zich na een goede start van de Duitsers weten te herpakken en tikt de bal rond om tot kansen te komen.

21:25
  35. Er wordt hard gestreden in het Signal Iduna Park
    Er wordt hard gestreden in het Signal Iduna Park
    21:20
  36. Doelpunt

Op aangeven van Julian Brandt weet Jadon Sancho de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de linker onderhoek te krijgen. Hij passeert doelman Walter Benítez met dat schot. Borussia Dortmund komt vroeg op voorsprong in het Signal Iduna Park.

21:14
  37. Doelpunt

3'